Astronautja Nicole Aunapu Mann do të jetë gruaja e parë  amerikane që do të shkojë në hapësirë ​​dhe do të jetë pjesë e Space-X Crew-5 në fund të shtatorit. Muajin e ardhshëm, Mann do të jetë komandantja e parë femër e programit Commercial Crew të NASA-s dhe do të udhëheqë Space-X Crew 5 në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, ​​i planifikuar të niset më 29 shtator.

“Unë mendoj se është e rëndësishme t’ia komunikojmë këtë komunitetit tonë, në mënyrë që fëmijët e tjerë vendas, nëse mendojnë se kjo nuk është një mundësi, të kuptojnë se disa nga barrierat që dikur ishin me të vërtetë kanë filluar të prishen,” tha Mann për Indianin. Vendi Sot.

Mann është regjistruar në Wailacki të Fiseve Indiane të Round Valley, në Kaliforninë Veriore, dhe ka qenë me NASA-n që nga viti 2013. Më parë, ai ka shërbyer si inxhinier në ushtrinë amerikane dhe ka fituar një diplomë bachelor dhe master në inxhinieri mekanike.

Ekuipazhi do të përbëhet nga Josh Cassada i NASA-s, Koichi Wakata i Agjencisë Hapësinore Japoneze dhe Anna Kikina e Roscomos. Nga katër personat, vetëm Wakata ka qenë tashmë në hapësirë.

Mann po stërvitet gjithashtu për Programin Artemis, duke shpresuar të jetë në mesin e njerëzve që do të ecin në sipërfaqen e Hënës në dekadën e ardhshme.