Një fjalë të mirë për të gjithë. Uli Hoeness nuk është më president i Bayern Munichut pas gati gjysmë shekulli shërbim të nderuar, por gjykimi i tij ka ende shumë rëndësi.

Dhe pastaj duhet konsideruar se i miri Uli është ende pjesë e bordit mbikëqyrës të klubit si president nderi. Pra, nëse ka diçka për të bërë për të mirën e shoqërisë bavareze, Hoeness sigurisht që nuk përmbahet.

Dhe edhe kur duhet të flitet se si po shkojnë gjërat te Bayern, ai nuk e lë veten të lutet, përkundrazi, tani edhe më shumë është i lirë t’i përgjigjet me ton atyre që sulmojnë klubin. Por biseda e tij kohë më parë me radiostacionin Antenne Bayern mori një kthesë shumë të veçantë.

VEGJETARIANËT PO, VEGANËT JO – Dhe në fund është folur … për veganët. Si? Epo është kaq e thjeshtë. Përveçse një legjendë e Bayernit, Hoeness është edhe mbreti i salsiçeve.

Që në vitet 1980, gjermani në fakt ka qenë pronar i një fabrike sallamesh, të cilën ia la djalit Florianit njëzet vjet më parë. Prandaj është logjike që Uli ka më shumë se disa arsye për të mos i parë me sy të mirë  ata që nuk hanë mish.

Në fakt, që nga vitet 1980, gjermani është pronar i një fabrike sallamesh, të cilën ia la djalit Florianit njëzet vjet më parë. Prandaj është logjike që Uli ka më shumë se disa arsye për të mos u dukur me sy të mirë për ata që nuk hanë mish.

“Unë mund t’i pranoj pak ata që hanë ushqim vegjetarian, por jo veganët, sepse njerëzit sëmuren në planin afatgjatë”. Sigurisht jo fjalë që do ta bëjnë të ketë miq të rinj, përkundrazi. Por për këtë, Hoeness nuk duket se e është shqetësuar ndonjëherë në jetën e tij. Dhe për këtë arsye, është më mirë të rritet doza.

SALSIÇE NUREMBERGU – “Problemi është se ata janë njerëz militantë. Nëse i kritikon, ata të sulmojnë”. Sipas të gjitha gjasave, është ajo që do të ndodhë.

Por duke marrë parasysh që drejtuesi i Borussia Dortmund,  Watzke, e ka quajtur Hoeness-in “një traktor”, i aftë për të kapërcyer këdo që kërcënon dominimin e Bayernit, mund të supozohet me siguri se e njëjta gjë ia vlen të bëhet edhe për biznesin familjar.

Dhe i pyetur për mundësinë e prodhimit të produkteve për veganët, i zoti Uli shpjegon se ka provuar, por nuk është i bindur:

“Nuk më pëlqejnë këto gjëra, ka gjëra brenda që në një salsiçe të vërtetë të Nurembergut nuk ka, si stabilizues dhe përmirësues të shijes”. Me pak fjalë, edhe në salsiçe, rroftë tradita. Dhe kurrë mos dil kundër Uli Hoeness.