Bill Gates është ende personi i pestë më i pasur në botë, sipas renditjes së Bloomberg dhe Forbes, pavarësisht se i ka dhënë aksione me vlerë më shumë se 6 miliardë dollarë këtë javë fondacionit të tij bamirës.

Gates dhuroi rreth 5.2 miliardë dollarë aksione në Co Canadian National Railway Fondacionit Bill & Melinda Gates, tregojnë dosjet e SEC.

Bashkëthemeluesi i Microsoft-it gjithashtu i dha fondacionit të enjten aksione me vlerë 995 milionë dollarë në Deere & Co, tregojnë dosjet e së premtes.

Më shumë se 3 milionë aksione u zhvendosën nga automjeti i investimit të Gates, Cascade Investment LLC, në organizatën private jofitimprurëse.

Gates tani ka një vlerë prej 112 miliardë dollarësh, sipas Bloomberg, pas Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault dhe Gautam Adanit të Indisë.