Clare Atfield humbi iPhone-in e saj në oqean dhe nuk priste ta shihte më, deri në gjetjen e pabesueshme 460 ditë më vonë. Për më tepër, pajisja ishte në gjendje të përsosur pune.

Gruaja po shijonte një vozitje si pjesë e rutinës së saj të mëngjesit më 4 gusht të vitit të kaluar. Ajo po kalëronte valët nga vendlindja e saj Havant në Hampshire. Kur iPhone i saj ra në oqean, ajo mendoi se ishte zhdukur përfundimisht përgjithmonë.

Por 460 ditë pas rënies, pajisja u rikthye në breg në gjendje të përsosur. Ajo tha: “Nuk e mendoja kurrë se do ta shihja përsëri ose se ishte ende në gjendje pune. Unë po dilja në det të hapur, por rashë nga bordi im.

“U ngrita përsëri dhe vazhdova të ecja, por më pas kuptova se humba telefonin”. Clare zakonisht e mban pajisjen në një këllëf mbrojtës rreth qafës së saj gjatë vozitjes.

Ajo shtoi: “Ishte mjaft larg nga bregu, por ishte brenda një prej atyre kutive mbrojtëse të telefonit që vinin me tabelën time të vozitjes, kështu që duhet të jetë zhytur dhe ka qëndruar atje”.

Deri atëherë ajo ishte e bindur se pajisja e saj ishte zhdukur përgjithmonë. Por më shumë se një vit më vonë, më 7 nëntor, ajo u kontaktua nga një shëtitës vendas i qenve, i cili tha se e gjeti atë në plazh, jo shumë larg vendit ku e kishte humbur fillimisht.

Clare kishte lënë kartën e kreditit dhe kartën e shëndetit të nënës së saj në çantë, të cilat ai i përdori për ta gjetur. Më pas ai ka kontaktuar me të duke telefonuar në numrin e telefonit të nënës së saj.

“Është çmenduri që munda ta gjeja. Zotëria që e gjeti dhe unë ishim të dy të shokuar që telefoni ende funksiononte”, ka qenë komenti i Clare pas rimarrjes së celularit.