Racionale, thelbësore dhe me një dinakëri të maskuar nga inteligjenca me vullnet të fortë dhe konfidencialiteti i mençur. Kështu e përshkruan Alberto Dandolo në revistën italiane Oggi, Ilary Blasi-n.

Gazetari kujtoi rininë e prezantueses dhe daljet e saj sociale përpara se të takohej me Francesco Totti-n: “Mbrëmjet e saj në klubet më të mira të natës në shoqërinë e koleges së saj Alessia Fabiani janë të paharrueshme.

“Në Milano ende flitet për dashurinë e tij të zjarrtë, lozonjare dhe prekëse me modelin më të bukur dhe më të mallkuar në qarkullim në atë kohë: biondi Shon, me origjinë nordike.

“Thashethemet, këmbëngulëse dhe ndonjëherë ndërhyrëse, për qasjen e saj guximtare ndaj jetës dhe ndaj seksit tjetër e kanë ndjekur gjithmonë atë”, vazhdon Dandolo.

“Vite më parë kishte një histori për lidhjen e saj me një menaxher të njohur dhe më pas të një sipërmarrës napolitan që po qëndronte në hotelin luksoz Mandarin në Milano.

“Deri në ish-in e Belen, Antonino Spinalbese, tek aktori Luca Marinelli dhe së fundi tek trajneri i saj personal”. Dhe pastaj akoma: “Sepse Ilary Blasi, ndryshe nga ish-bashkëshorti i saj më naiv, është shumë dinake dhe nëse tradhti kanë qenë, ajo nuk ka lënë kurrë asnjë gjurmë”.