Poncho De Nigris ka shkaktuar edhe një herë polemika pasi ka deklaruar se i këshillon fëmijët të mësojnë vetëm bazat, pasi beson se gjërat më të rëndësishme nuk mësohen në shkollë.

Përmes llogarisë së tij në Twitter, influencuesi i Monterrey tha se të kesh nota të mira nuk garanton një jetë më të mirë ekonomike. Si shembull, ai dha shembullin e shokëve të klasës që morën një A të mirë (aka nota më e lartë) dhe tani “janë me të vërtetë të dehur”.

Ai shkroi në postimin e tij: “Studioni bazat, në rrugë dhe në praktikë është vendi ku mësoni vërtet modelet dhe strategjitë e tregtimit. Kam shumë kolegë që kanë marrë 10 dhe tani janë në një situatë të keqe, ndërsa shoh shumë me mesatare 6 apo 7 me bizneset e tyre të suksesshme”. Mendimi i tij ndau përdoruesit.

Komenti i tij, në fakt i ka shkaktuar disa kritika, por ka marrë edhe mbështetje. Dikush shkroi: “Në përgjithësi, njerëzit që kanë mundësi të vazhdojnë studimet bëjnë më mirë”.

Të tjerë kanë argumentuar se ai po dërgon mesazhin e gabuar: “Mos i inkurajoni njerëzit të ndalojnë së studiuari, ju shkatërroni themelet e një shoqërie me vlera”. Ose: “Ju mund t’i bëni të dyja”.

Siç u përmend, megjithatë, ka nga ata që kanë mbështetur teoritë e tij: “Unë mendoj se keni të drejtë”. Ose: “Nuk ka rëndësi sa i zgjuar je nëse nuk je i zgjuar për këtë çështje.” Të tjerë pranuan: “Paratë janë pasojë e asaj se sa të mirë jeni në atë që bëni”.

Sido që të jetë, Poncho shkoi në rrugën e tij dhe theksoi se nuk i interesonte shkolla, por nuk donte të ishte punonjës i një kompanie dhe tani ka biznesin e tij.