Tashmë është një betejë që luhet në sekonda dhe këtë e dëshmojnë lajmet më të fundit të prezantuara nga Instagram. Stories, tani e tutje, do të zgjasin 1 minutë pa asnjë ndërprerje.

Zgjedhja e platformës është një deklaratë e qëllimit, për të konkurruar me TikTok dhe për të investuar gjithnjë e më shumë në përmbajtje video.

“Ne po punojmë për të përmirësuar përvojën e Story”, tha një zëdhënës i Meta. “Tani do të jeni në gjendje të luani dhe krijoni Stories vazhdimisht deri në 60 sekonda, në vend që të priten automatikisht në klipe 15 sekondash”.

Nëse nuk është shfaqur ende mundësia e krijimit të tregimeve më të gjata, ndoshta është e nevojshme të përditësoni aplikacionin.

Një zgjedhje që ndjek një rrugë të gjurmuar tashmë. Instagram lindi si një rrjet social i dedikuar fotografive, më pas vjen Snapchat, TikTok, videot heqin imazhin statik dhe për të mbajtur hapin e rivalëve ndryshon.

Në vitin 2020 prezanton Reels, video të shkurtra që zgjasin 60 sekonda që e bëjnë Instagram shumë të ngjashëm me atë të TikTok. Në qershor, kompania shton aftësinë për të krijuar Reels më të gjata, 90 sekonda.

Hapi i ri nuk është befasues. Është koha për Story. Gjithçka zgjatet dhe videot zënë gjithnjë e më shumë hapësirë ​​në platformat sociale.

Instagram po punon gjithashtu për një ndërfaqe të re grafike për Stories e saj. Vendosja e vendndodhjes dhe përmendjeve në klipe duhet të jetë shumë më i thjeshtë dhe më i menjëhershëm. Këto veçori të reja duhet të hyjnë në funksion gjithashtu me një nga përditësimet e ardhshme të aplikacionit.

Nuk është e vetmja. Nëse Instagram shtyn videot më të gjata, YouTube, përkundrazi, ka prezantuar shorts. Përmbajtje që zgjat maksimumi 60 sekonda.

Është shtesa më e fundit në platformë që dëshiron të ofrojë një alternativë ndaj videove të shkurtra në format vertikal të stilit TikTok, për të marrë kompensim nga reklamat dhe për të fituar para nga përmbajtja.

Të gjitha platformat shikojnë, kopjojnë, rimodelojnë veten për të mbetur tërheqëse, edhe me koston për t’u shpërfytyruar.