Të enjten, Apple njoftoi se sistemet operative iOS 16, iPad OS 16 dhe macOS Ventura do të përfshijnë një veçori të re të quajtur Lockdown.

Është një mënyrë bllokimi që synon një grup të vogël përdoruesish, duke përfshirë figura qeveritare, gazetarë dhe profesionistë të tjerë që janë lehtësisht subjekt i sulmeve të hakerëve, sepse kanë të dhëna të vlefshme për t’u mbrojtur.

Me fjalë të tjera, është një shtesë e dobishme për disa, por e përdorshme nga të gjithë, kështu që është mirë të kuptoni se si funksionon.

Modaliteti i ri do të bllokojë shumicën e llojeve të bashkëngjitjeve në aplikacionin Messages, duke përjashtuar imazhet, si dhe do të çaktivizojë pamjet paraprake të lidhjeve.

Thirrjet hyrëse FaceTime do të devijohen gjithashtu, përveç nëse një kërkesë i është dërguar fillimisht atij përdoruesi. Së fundi, çaktivizoni edhe lidhjet me kabllo me çdo kompjuter ose aksesor.

Modaliteti i bllokimit do të arrijë në pajisjet Apple brenda fundit të vitit 2022. Gjiganti i teknologjisë ka premtuar gjithashtu përditësime të ardhshme për të bërë përmirësime të vazhdueshme.

Në këtë drejtim, Apple tha se po ofron deri në 2 milionë dollarë për këdo që mund të gjejë të meta dhe probleme brenda modalitetit.

Sipas të gjitha gjasave, do të ketë shumë përdorues që nuk do të përdorin këtë risi të fundit. Shumë njerëz as nuk do ta dinë për ekzistencën e tij.

Megjithatë, nisma dëshmon për dëshirën e Apple për t’u konsoliduar si kompania më e mirë e Big Tech në fushën e mbrojtjes së privatësisë.

Një rrugë që është bërë tashmë prej disa kohësh: vitin e kaluar, kompani si Snap dhe Meta raportuan humbje parash për shkak të një përditësimi të iPhone që i lejonte përdoruesit të çaktivizonin monitorimin e aplikacioneve të përdorura.

Një seri lëvizjesh që synojnë forcimin e markës Apple, një kompani e gatshme të dëmtojë dhe të dalë kundër prodhuesve të njohur të aplikacioneve për t’i dhënë një ndjenjë mbrojtjeje dhe mbrojtje një pjese të vogël të përdoruesve të saj.

Në këtë luftë të zhvilluar me lëvizje marketingu dhe financiare, të vetmit që fitojnë realisht janë përdoruesit dhe të dhënat e tyre personale.