Siç njoftoi Fondacioni i Komunitetit të Kalifornisë, një organizatë filantropike jofitimprurëse, MacKenzie Scott, ish-bashkëshortja e Jeff Bazos, dhuroi dy shtëpi me vlerë 55 milionë dollarë për bamirësi në një akt të regjistruar më 29 korrik të këtij viti.

Pronarja e shumë shtëpive pas divorcit nga Mister Amazon, gruaja dhuroi dy shtëpi të blera, një në 2007 për 24.45 milion dollarë, tjetra në 2017 për 12.9 milion dollarë.

E para ndodhet në 2 hektarë, e ndërtuar në stilin spanjoll, me një sipërfaqe prej mbi 1000 metrash katrorë me shtatë dhoma gjumi dhe shtatë tualete.

E dyta, nga ana tjetër, mbulon mbi 400 metra katrorë. Të dyja shtëpitë janë të vendosura në N. Alpine Drive pranë Coldwater Canyon Park në Beverly Hills.

Plani i KKF-së, përfitueses së donacionit, është që të shesë shtëpitë sa më shpejt, duke mbledhur 90% të të ardhurave që do të shkojnë për “subvencione për banesa të përballueshme”. Pjesa e mbetur prej 10% e mbledhur do të mbështesë programin e saj të integrimit të emigrantëve.