Janë 12,074 raste të reja të koronavirusit të regjistruar në Itali në 24 orët e fundit. Kjo u njoftua në buletinin ditor të Ministrisë së Shëndetësisë. Sa i përket viktimave, bëhet fjalë për 369.

Një total prej 294,411 tamponësh të kryer në 24 orët e fundit në Itali (molekulare dhe antigjenike), me një normë pozitive krahasuar me rastet e reja (12,074) e cila u rrit në 4.1% krahasuar me 3.8% dje.

Aktualisht njerëzit pozitivë në Itali janë 388,864 (-4,822), ndërsa numri i përgjithshëm i viktimave është rritur në 94,540.

Një total prej 2,268,253 njerëz u shëruan  (+16,519 krahasuar me dje).

Pacientët e pranuar në kujdesin intensiv për Covid në Itali janë 2.043, 31 më pak se dje, megjithë 113 hyrjet në 24 orët e fundit. Nga ana tjetër, njerëzit e shtruar në spital me simptoma janë 18,274, 189 më pak se dje.