Janë shënuar 10,593 raste të reja me Covid në Itali në 24 orët e fundit. Viktimat janë 541.

Gjithësej u kryen 257,034 teste për koronavirusin (molekular dhe antigjenik) në 24 orët e fundit. Dje, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë, ishin 143,116. Shkalla e pozitivitetit është tani 4.1% (dje ishte 5.98%, kështu që është ulur me 1.9%).

Pranimet e kujdesit intensiv po bien përsëri: ka 49 më pak në bilancin midis hyrjeve dhe daljeve krahasuar me dje. Pranimet ditore, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë, janë 162. Në total ka 2,372 persona në kujdes intensiv. Nga ana tjetër, 21 355 pacientë janë të shtruar në pavijone të zakonshme, përsëri poshtë me 69 njësi krahasuar me dje.