Ka 7,351 raste pozitive të testit të koronavirusit në Itali në 24 orët e fundit, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë. Dje ishin 11,068. Viktimat sot janë 258, dje ishin 221.

Pacientët Covid-19  bien nën 400,000, me një rënie prej 4,685 njësive sot.

Totali tani është 398,098. Pozitivët e koronavirusit nuk kanë rënë nën këtë prag që nga 2 nëntori i kaluar.

Ka pasur 179,278 teste për koronavirusin (molekular dhe antigjenik) të kryera në 24 orët e fundit në Itali, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë. Dje ishin 205,642, pra mbi 26,000 më shumë. Shkalla e pozitivitetit është 4.1%, krahasuar me 5.3% dje (-1.2% në 24 orë).

Sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë, ka 2,089 pacientë në kujdes intensiv për Covid në Itali, me një bilanc ditor prej 4 njësive të tjera midis hyrjeve dhe daljeve.