Në 24 orët e fundit në Itali janë shënuar 9 660 pozitivë me koronavirus ndërsa numri i viktimave ishte 476 (499 të martën).

279,307 teste (molekulare dhe antigjenike) u kryen në 24 orët e fundit në Itali (35,000 më shumë se dje), me një normë pozitive prej 4.7% (një ditë më parë ishte 3.9%, rritja është 0.8%).

Ka 2,145 persona të shtruar në kujdes intensiv në Itali dhe 69 më pak se në 24 orët e mëparshme, në ekuilibrin midis hyrjeve dhe daljeve; pranimet ditore janë 133. Të shtruarit në spital me simptoma janë në vend 20,071, pra 246 më pak se dje.

Në Varese, rasti i parë i variantit të Afrikës së Jugut në Itali – “Rasti i parë i variantit të Afrikës së Jugut të Sars-Cov-2 i vërejtur në Itali aktualisht po vlerësohet në Spitalin Asst Sette Laghi në Varese”: kjo është ajo që lexon një njoftim për shtyp nga kompania e kujdesit shëndetësor Varese.