Në 24 orët e fundit në Itali kanë rezultuar 13,574 teste pozitive për koronavirusin, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë. Viktimat e shënuara janë 477. Të enjten pozitiv ishin 14,372 dhe 492 të vdekur.

Në total, në 24 orët e fundit, u kryen 268.750 teste për koronavirus (molekular dhe antigjenik) sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë. Të enjten ishin 275,179. Shkalla e pozitivitetit është 5.05% (ishte 5.2%).

Në total ka 2,270 persona në kujdes intensiv. Nga ana tjetër, 20,397 pacientë janë të shtruar në pavijone të zakonshme, më pak se 381 njësi krahasuar me të enjten.