Vera ka disavantazhe të shumta edhe nëse është stina e preferuar e shumë prej nesh: vapa, e dimë mirë, po bëhet gjithnjë e më e padurueshme, lëkura rrezikon djegie të konsiderueshme nga dielli, bimët mund të thahen shumë lehtë nëse nuk i ujitim në një moment të caktuar të ditës dhe… po, ka bletë dhe grerëza që na vënë në shënjestër!

Pickimet e insekteve mund të jenë shumë të bezdisshme dhe në përgjithësi nuk shkaktojnë probleme më të mëdha se sa pak kruajtje dhe skuqje.

Nëse pickimi shtrihet në rreth dhjetë centimetra, jemi në prani të një reaksioni të lehtë alergjik, ndërsa kur shfaqen simptoma më serioze si skuqje, kruajtje në të gjithë trupin, të vjella, vështirësi në frymëmarrje dhe humbje e vetëdijes, është mirë të nxitojmë në urgjencë menjëherë.

Ne mund të parandalojmë para se të duhet të kurojmë falë një sërë trukesh të vogla të mëdha që na mbrojnë nga pickimet dhe pickimet.

Këshilla është të vishni rroba me ngjyra të çelura, jo shumë ngjyra; jo aromave që tërheqin bletët dhe grerëzat dhe nuk ecin në bar pa këpucë.

Gjithashtu është mirë të udhëtojmë me xhamat e mbyllur në makinë, ndërsa nëse udhëtojmë me motoçikletë dhe skuter është më mirë të mbulojmë në mënyrë adekuate.

Një masë tjetër paraprake ka të bëjë me mbeturinat: mbyllni gjithmonë mbeturinat dhe lagështinë, që të mos gjeni surpriza të pakëndshme dhe mos harroni të mbuloni ushqimin siç duhet nëse hamë jashtë, ndoshta në një piknik.

Nëse të gjitha këto këshilla nuk mjaftojnë dhe bletët dhe grerëzat ju kanë zgjedhur juve si miqtë e tyre më të mirë, atëherë mund t’u drejtohemi ilaçeve natyrale shumë efektive si uthulla, limoni, akulli, qepa, hudhra, borziloku apo patatet.