Ata që kanë pësuar një ndarje dashurie shpesh kërkojnë ndihmë te muzika. Tani një studim ka zbuluar se cila është kënga më e mirë që të ndihmon për të kapërcyer një ndarje. Është “Back To Black” e Amy Winehouse.

Lista e këngëve më të mira të ndarjes për ndërprerësit e marrëdhënieve afatgjatë përfshin baladën e Whitney Houston të vitit 1992, I Will Always Love You, hitin e Adele Someone Like You dhe hitin e ABBA Knowing Me, Knowing You.

Ndërsa gati gjysma e 2000 të anketuarve për hulumtimin i drejtohen këngëve të trishtuara për të kapërcyer një ndarje, jo të gjitha këngët e ndarjes janë melankolike.

Më shumë se katër nga dhjetë zgjedhin muzikë optimiste dhe qetësuese, të tilla si I Will Survive e Gloria Gaynor dhe We Are Never Getting Back Together e Taylor Swift, të cilat janë gjithashtu në listë së bashku me Destiny’s Child’s Survivor. Kujt i drejtohemi, përveç muzikës, për të kapërcyer një marrëdhënie të prishur?

Lista u kurua nga eharmony, ekspertja e marrëdhënieve të së cilës Rachael Lloyd zbuloi shtatë fazat e një ndarjeje – duke përfshirë zhgënjimin, dyshimin, mohimin, zemërimin, rikthimin, pranimin dhe lumturinë – dhe ka ndarë këshillat e saj se si të përballeni me to në një mënyrë të shëndetshme:

“Një ndarje sjell të gjitha llojet e emocioneve menjëherë, të cilat mund të jenë dërrmuese. Herë të tjera ne mund të shkojmë në autopilot dhe të bllokojmë ndjenjat e vështira. Dëgjimi i muzikës mund të na ndihmojë t’i zhbllokojmë ato dhe të vajtojmë siç duhet”.

Por përveç dëgjimit të muzikës, çfarë bëni për të shëruar plagët e një marrëdhënieje të prishur? Ajo zbuloi se një e treta e grave me zemër të thyer fokusohen në praktikat e vetë-kujdesit për të kapërcyer ndarjen, ndërsa vetëm një e katërta e burrave bëjnë të njëjtën gjë.

Kënaqja pas një nate të mrekullueshme gjithashtu duket të jetë po aq popullore për 24% të beqarëve. Në përgjithësi, burrat kanë më pak gjasa të përdorin mekanizma të tillë si ngrënia e ushqimit të rehatshëm, shikimi i filmave romantikë të trishtuar ose ushtrimet për t’u shëruar nga një zemër e thyer, sesa gratë (19%).