Kanë kaluar 90 ditë që kur Will Smith vendosi të çmendë internetin dhe televizionin duke goditur me shuplakë Chris Rock gjatë ceremonisë së Çmimeve Oscar.

Ai reagoi në mënyrën më të keqe të mundshme ndaj një shakaje për gruan e tij, Jada Pinkett Smith. Por ky reagim nuk ishte gjë tjetër veçse një çlirim i shumë zhgënjimeve që Smith kishte mbajtur brenda vetes gjatë viteve.

Tani është koha për të folur për gjurmët e parave, Smith vazhdon të fshihet për publikun dhe ende nuk ka folur për atë që bëri në një intervistë apo diçka tjetër.

Megjithëse publiku ka humbur pak interes për shkak të lajmeve rreth Johnny Depp, Amber Heard, Shakira, Jennifer Lopez ka ende pasoja në veprimet e tij që duhen adresuar.

Si fillim, ka shumë projekte që Will Smith ka lënë në pezull për shkak të asaj që ai bëri. Kjo do të thotë se shumë njerëz që po punonin në projektet e përmendura gjithashtu duhej të ndalonin dhe ata po humbasin para tre muaj pas Shuplakës.

Të marrësh kaq shumë kohë për t’iu përgjigjur veprimeve të tij do të thotë se ai donte t’i kushtonte pak kohë vetes dhe të reflektonte, por Smith e di se duhet të kontrollojë dëmin e bërë më shpejt sesa më vonë.

Nga kjo varet jo vetëm portofoli i tij, por edhe jetesa e shumë njerëzve në industrinë e Hollivudit. Edhe pse disa intervista të tij transmetohen pas shuplakës, ato u regjistruan paraprakisht përpara se të zhvilloheshin Çmimet Oscar. Smith ende nuk e ka trajtuar atë që ka bërë askund, ai duhet ta bëjë atë së shpejti.

Sa para po humb Will Smith nga heshtja e tij?

Të flasësh për shifra specifike është e vështirë, por do të flasim për projektet e tij që janë lënë pezull pas shuplakës. Kohët e fundit u raportua se ai mund të rikthehej në ekranin e madh me një vazhdim të ‘I Am Legend’, por asgjë nuk është vendosur ende.

Në total, Smith ka gjashtë projekte që u ndërprenë plotësisht nga prodhimi derisa ai të bëjë një lloj kontrolli të dëmit të shkaktuar. Këto projekte janë ‘Fast and Loose’, ‘Bright 2’ dhe ‘The Council’ të Netflix.

Me Sony është edhe prodhimi i ‘Bad Boys 4’ që u ndërpre gjithashtu. “Emancipation” është një projekt i Apple që u shty për vitin 2023. Dhe së fundi, por jo më pak e rëndësishme, Will Smith ishte gati të fillonte xhirimet e një serie dokumentaresh udhëtuese me National Geographic me emrin “Pole to Pole”.

Kjo potencialisht po e pengon atë të fitojë qindra miliona dollarë. Por më e rëndësishmja, po i pengon profesionistët e tjerë të paguhen për punën e tyre.