Vera tashmë ka ikur, ne jemi në mes të vjeshtës dhe duhet shumë pak për të gjetur veten të katapultuar në atmosferën e plotë të Krishtlindjes.

Kjo do të thotë se bakllavaja, ëmbëlsirat, darkat dhe dreka e bollshme do të jenë takimet e radhës dhe gjëja më e zgjuar për të bërë është të luani sipas kohës dhe mbi të gjitha rrugëve.

Gjëja më e mirë për të mos u bërë maja pas festave të Krishtlindjeve është të mbërrini të përgatitur. Vetëm kështu mund t’i lejojmë vetes disa pushime të tjera pa ndjenja faji dhe ankthi.

Fjalëkalimi për të hequr qafe kilogramët e tepërt më shpejt është “kaloritë”, ndërsa kombinimi perfekt është dieta dhe sporti. Pika e trupit tonë në të cilën do të fokusohemi është padyshim barku. Si të shpëtojmë shpejt prej tij?

Ssport dhe dietë

Rrjeti është plot me dieta të të gjitha llojeve për të eliminuar barkun. Ka nga ata që duan të humbin 10 kilogramë në një javë, nga ata që janë të kënaqur me një muaj.

Sidoqoftë, cilado qoftë strategjia juaj, gjëja e rëndësishme është të dini se gjithmonë duhet të bëni disa lëvizje fizike për të tonifikuar trupin.

Është gjithashtu e vërtetë që në këtë periudhë krize jo të gjithë mund t’i lejojnë vetes t’i bashkohen palestrës, por nuk ka pse të shqetësoheni sepse këtu vjen surpriza.

Disa nga sportet që ju bëjnë të humbni peshë më shpejt mund të bëhen edhe jashtë mureve të palestrës dhe larg pajisjeve të palestrës. Për shembull si vrapimi.

Sportet për të humbur peshë

Vërtetë, për disa mund të duket monotone, por në vrap ka edhe stërvitje argëtuese që jo vetëm të humbasin peshë, por edhe të marrin frymë.

Nëse, nga ana tjetër, nuk mund të mos rregulloni kohën për t’iu kushtuar lëvizjeve ose nëse jeni vërtet adhurues, dijeni se edhe noti ndihmon shumë për të humbur peshë dhe për të fshirë barkun. Në fakt, noti shtrëngon dhe tonifikon.

Më në fund, mbetet sporti që ndoshta është vërtet i përshtatshëm për të gjithë, për të gjithë dhe për të gjitha moshat: ecja. Vetëm ecja, si kur dilni për shëtitje, ju ndihmon të humbni peshë dhe të forconi barkun.

Ashtu si biçikleta është një mjet ideal për të humbur disa kilogramë. Me pak fjalë, nuk është e nevojshme të shpenzoni shumë para për të humbur peshë dhe për të përballuar me kujdes Krishtlindjet.