Kultura japoneze është në shumë mënyra magjepsëse dhe misterioze. Për disa, Japonia është vendi i respektit, çajit, samurait dhe geishës. Për të tjerët, ai i sushit, manga dhe teknologjive më të avancuara në botë. Përtej stereotipeve dhe paraqitjeve tradicionale, ka disa kuriozitete për Japoninë që ndoshta nuk i keni ditur.

Krishtlindja është një festë romantike! Po, e lexuat mire… Ky kuriozitet për Japoninë mund të befasojë vërtet, por shpjegohet lehtësisht. Të krishterët përfaqësojnë vetëm 2% të popullsisë japoneze, kështu që Krishtlindjet në Japoni ndihen më shumë si një risi sesa një festë fetare.

Dritat shumëngjyrëshe dhe të përpunuara, si dhe pemët e Krishtlindjeve, janë të zakonshme, por shumica e njerëzve festojnë natën e Krishtlindjes në vend të ditës së Krishtlindjes.

Gjithashtu, nata e Krishtlindjes konsiderohet një mbrëmje romantike, e ngjashme me ditën e Shën Valentinit. Çiftet dalin për darka elegante dhe shkëmbejnë dhurata. Por, nje tjeter kuriozitet duket totalisht surprize…

Ngrënia ose pirja gjatë ecjes është mungese respekti. Është shumë e zakonshme të shohësh dikë duke ngrënë një pako me patatina ose duke pirë kafe ndërsa ecën në rrugë në vendet perëndimore, por në Japoni nuk është kështu.

Edhe pse nuk konsiderohet më aq e vrazhdë sa dikur, ngrënia ose pirja gjatë ecjes konsiderohet ende sjellje e “klasës së ulët”. Shumica e japonezëve, kur blejnë ushqime ose pije nga një makinë shitëse në rrugë, për shembull, konsumojnë gjithçka ndërsa janë pranë makinës, për të shmangur konsumimin e saj gjatë ecjes.