Jeff Bezos thotë se ka në plan ta dhurojë pjesën më të madhe të pasurisë gjatë jetës së tij. Personi i katërt më i pasur në botë thotë se do ta kushtojë pjesën më të madhe të pasurisë së tij për të luftuar ndryshimet klimatike dhe për të reduktuar pabarazinë gjatë një interviste me CNN.

Sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg, themeluesi i Amazon ka një vlerë neto të vlerësuar në 123.9 miliardë dollarë, një shumë absolutisht astronomike.

Kjo shifër do të ishte edhe më e lartë nëse nuk do të ishte për faktin se ai humbi gati 70 miliardë këtë vit, megjithatë, ai nuk duhet të shqetësohet duke qenë se biznesi i tij elektronik është numri një në shitje. Edhe pse biznesmeni e hodhi poshtë këtë lajm, e vërteta është se së fundmi shijet dhe filantropia e tij kanë diktuar blerjet e tij kohët e fundit.

Ai ka blerë disa shtëpi luksoze në Nju Jork, Los Anxhelos dhe Havai, një jaht prej 500 milionë dollarësh është në ndërtim e sipër në Holandë dhe ai emërohet si një nga kandidatët për të blerë skuadrën e NFL, Washington Commanders.

Kohët e fundit ai dhe miliarda dollarë për bamirësi, ashtu si edhe ish-gruaja e tij, e cila ka dhuruar më shumë se 12 miliardë dollarë për organizata jofitimprurëse që kur u ndanë në vitin 2019.