Angazhimi në një marrëdhënie romantike të qëndrueshme dhe frytdhënëse ndonjëherë mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë, veçanërisht për ata që janë veçanërisht të prirë për të tradhtuar gjysmën tjetër.

Si për ndjekjen e mëkatit, ashtu edhe për dëshirën për t’u shpëtuar modeleve të një marrëdhënieje tashmë të zhveshur, një pjesë e popullsisë botërore duket se nuk e përbuz tradhtinë, edhe nëse e konsideron atë një sjellje mjaft të keqe.

Megjithatë, përveç faktorëve emocionalë, sentimentalë dhe psikologjikë, të qenit i pabesë do të diktohej edhe nga një komponent i dukshëm astrologjik.

Siç dihet, në fakt, shenja përkatëse e horoskopit shpesh përshkruan karakterin dhe aspektet e sjelljes së qenies njerëzore, duke përfshirë edhe ato të marrëdhënieve. Cilat shenja janë më të prira për të tradhtuar?

1 Peshorja

Edhe pse të ekuilibruar në shumë sfera të jetës së tyre të përditshme, të lindurit e shenjës së Peshores do të kishin një tendencë të theksuar për të mos qenë besnikë ndaj partnerit të tyre. Sipas faqes britanike të takimeve Illicit Encounters, ky simbol astrologjik përbën deri në 16% të tradhtarëve serialë.

2 Binjakët

Të konsideruar gjithmonë si “fytyrë e dyfishtë”, Binjakët në një nivel relacional dhe sentimental shpesh vihen në dukje si jashtëzakonisht të papjekur, të pamëshirshëm dhe sipërfaqësor. Me 14% të tyre ata renditen të dytat në renditjen e shenjave të zodiakut më të prirë ndaj tradhtisë.

3 Bricjapi

Kokëfortë dhe këmbëngulës, Bricjapët e dinë se çfarë duan dhe, edhe nëse janë tashmë në një lidhje, nuk kanë asnjë shqetësim të kërkojnë diku tjetër për arratisje “ekstra”, duke fituar mbi 12% të përdoruesve më mashtrues.

4 Demi

Me një përqindje prej 11%, Demi rezulton të jetë një “kafshë e vërtetë ndjenjash”. Të lindurit e kësaj shenje etiketohen si krijesa që gjithmonë i janë përkushtuar fizikës më të egër pasi i japin përparësi kënaqësisë.

5 Gaforrja

Në dukje i bindur dhe besnik me partnerin “zyrtar”, në mënyrë të tillë që të mashtrojë gabimet e tij, Gaforrja është megjithatë jashtëzakonisht e mirë dhe mendjemprehtë në tërheqjen e të dashuruarve pasionantë, duke i zgjedhur ata me përpikëri për të kënaqur dëshirat e tyre trupore, duke pushtuar kështu një “të denjë”. 9% në renditje.

6 Virgjëresha

Shenja e Virgjëreshës karakterizohet nga një dualitet: besnik dhe mbrojtës nga njëra anë, por nëse percepton mungesën e vëmendjes nga partneri, me siguri do të përfundojë duke i kërkuar diku tjetër. Për këtë arsye pozicionohet në qendër të renditjes me një 8% modeste.

7 Luani

Luani është gjithashtu rreth 8% si shenja e mëparshme, duke ndjekur të njëjtat udhëzime dhe parime themelore si kjo e fundit: ai jep besnikëri dhe mbrojtje, por, në të njëjtën kohë, kërkon një fushë të barabartë loje nga gjysma e tij më e mirë.

8 Peshqit

Peshqit janë padyshim shenja më eklektike dhe krijuese e të gjithë zodiakut: çuditshëm, frytdhënës dhe shpikës, kërkon të gjitha këto karakteristika edhe në dashuri, përndryshe ndihet i mbërthyer në një shtrëngim të ngushtë që pothuajse në mënyrë të pashmangshme do ta çojë atë të arratiset dhe të kërkojë gjithçka gjetkë.  Takimet e paligjshme u japin peshqve një 6% modeste.

9 Dashi

Me Dashin hyjmë në rrethin e yjësive më besnike. Me 5% të saj dhe pasionin e saj të vrullshëm, në fakt, kur kjo shenjë hyn në një lidhje, motivohet menjëherë për ta vazhduar në mënyrën më të mirë të mundshme, duke përbuzur apriori idenë e tradhtisë.

10 Shigjetari

Edhe pse nuk janë të gatshëm të pranojnë lidhje të qëndrueshme, rregulla dhe kufizime që rrjedhin nga palët e treta, të lindurit nën këtë yll gjithashtu e mohojnë tradhtinë. Sipas Takimeve të Paligjshme, në fakt, përqindja e Shigjetarëve tradhtarë është mjaft e ulët: vetëm 4%.

11 Ujori

Ky i fundit gjithashtu qëndron në një masë të vogël 4%. Pavarësisht shpirtit të tij të lirë dhe stilit të tij ekscentrik dhe ekstravagant, Ujori priret t’i qëndrojë besnik partnerit të tyre duke i dhënë të gjithë dashurinë dhe përkushtimin e tyre.

12 Akrepi

Në fund të renditjes, shenja më besnike e dashuruar ndonjëherë dhe që hedh poshtë çdo ide për tradhti është padyshim Akrepi. Falë pasionit dhe besnikërisë së tij, ai qëndron në një 3% të shkëlqyer duke pushtuar primatin e besnikërisë së dashur.