Johnny Depp fitoi, Amber Heard shpifi: juria e gjyqit Fairfax në Virxhinia mori vendimin. Ky është vendimi i jurisë pas gjashtë javësh gjykim dhe 13 orësh diskutimesh në dhomën e këshillit.

Amber e priti leximin e fjalisë me kokën ulur. Johnny ndodhet ende në Britaninë e Madhe dhe pak para se të lexohej gjykimi i tij favorizues ai u fotografua në një pijetore në Newcastle. Aktori kishte paditur ish-gruan e tij duke kërkuar “të paktën” 50 milionë dollarë dëmshpërblim në bazë të një shkrimi që ajo kishte nënshkruar në Washington Post në 2018.

Artikulli me titull “Unë fola kundër dhunës seksuale dhe duhej të fytyra e zemërimit të kulturës sonë.Kjo duhet të ndryshojë”, nuk e përmendi Deppin me emër. Amber kishte ngritur një kundërpadi kur një nga avokatët e tij i quajti pretendimet e tij “një mashtrim”.

Amber Heard do t’i duhet t’i paguajë ish-bashkëshortit të saj 15 milionë dollarë si dëmshpërblim për shpifjen e tij: një shifër më e ulët se 50 milionë e kërkuar nga aktori, por ende gjigante dhe më shumë se dyfishi i alimentacionit të marrë në kohën e divorcit.

Johnny Depp gjithashtu do të duhet të kompensojë Amber Heard, megjithëse në një masë më të vogël se ajo. Juria në fakt i akorduan aktores një tarifë prej 2 milionë dollarësh kur avokati i ish-bashkëshortit i quajti akuzat e saj “mashtrim”.

“Zhgënjimi që ndjej sot është përtej fjalëve,” tha Amber Heard pas vendimit. “Kisha sjellë një mal me prova, por nuk ishte e mjaftueshme për t’i rezistuar fuqisë dhe ndikimit disproporcional të ish-bashkëshortit tim”, tha aktorja, duke vënë në dukje se vendimi përfaqëson “një rikthim në një kohë kur një grua që guxoi të fliste kundër dhunës në familje ajo u poshtërua publikisht”. “Juria ma ktheu jetën”, janë fjalët e Johnny Depp.