Përsëri në qendër të vëmendjes pas gjyqit kundër ish-bashkëshortes së tij, Amber Heard, Johnny Depp rikthehet në ekranin e madh. Por ka gjëra rreth tij që jo të gjithë i dinë. Dhe si mund të dinte dikush me të vërtetë gjithçka për atë që ka pasur një karrierë ylli? Ja një histori e papritur.

I bukur, i mallkuar, i mallkuar nga jeta kaq shumë herë, Johnny Depp ka mundur të bjerë dhe të ngrihet përsëri dhe përsëri, çdo herë duke treguar një anë të re të vetes. Padyshim një nga aktorët më të famshëm dhe më të talentuar në Hollywood, yll i filmave që kanë bërë historinë e kinemasë.

Karriera e tij e gjatë e përbërë nga ulje-ngritje, të cilat e shtynë atë jo vetëm të punojë me regjisorë të talentuar si Tim Burton, por edhe t’u japë jetë personazheve që do të mbeten të pavdekshëm. Por a dimë vërtet gjithçka për yllin?

Kush e lidh fytyrën e tij me atë të Edward Scissorhands, i cili e shikon dhe mendon pashmangshmërisht për Jack Sparrow, Pirati i Karaibeve.

Pas një fytyre kaq shumë histori dhe kaq shumë personazhe ikonë, por edhe aq shumë më të dashurat dhe dramaturgjitë që e kanë shenjtëruar atë si më të bukurën dhe të mallkuarin në historinë e kinemasë hollivudiane.

Johnny Depp, i lindur në vitin 1963, ka origjinë irlandeze, gjermane, franceze dhe çeroke, dhe ndoshta për këtë arsye personaliteti i tij ka kaq shumë aspekte.

Ai ishte një karrierë e shkëlqyer dhe një jetë plot teprime. Por ka edhe aspekte të tij që jo të gjithë i dinë.

Ylli njihet edhe për jetën e saj të egër, gjithmonë mbi krye. Historitë e tij të dashurisë janë të njohura nga të gjithë, si martesa e tij me Vanessa Paradis, e cila çoi në lindjen e dy fëmijëve: Lily-Rose Melody dhe Jack.

Megjithatë, pakkush di të tjera detaje të jetës private të Depp, apo miqësive të tij. Në fakt, aktori hodhi hapat e tij të parë në botën e kinemasë falë një ylli tjetër amerikan: Nicolas Cage.

Jo të gjithë e dinë se Johnny Depp dhe Nicolas Cage kanë një miqësi që ka zgjatur për shumë vite. Ka qenë aktori i “Larg nga Las Vegas” ai që i rekomandoi Depp agjentit të tij duke e bërë atë të hidhte hapat e parë në kinema.

Edhe sot të dy janë miq dhe Depp ia ka kthyer nderin duke ndihmuar mikun e tij në një moment vështirësie të rëndë ekonomike. Me pak fjalë, e bukur, e mallkuar, por edhe me zemër floriri!