Aktori i njohur hollivudian, Johnny Depp, po përgatitet për një rikthim në TV pas betejës së tij të fundit ligjore kundër Amber Heard, e cila është bërë objekt i debatit të nxehtë në internet.

Që atëherë, Johnny Depp është përfshirë në projekte të ndryshme dhe është gati të kthehet në botën e kinemasë me një rol kryesor si Mbreti Louis XV për Netflix.

Me kalimin e viteve, shumë e kanë përmendur Depp si një nga aktorët më të mirë të brezit të tij.

Ndjeshmëritë e tij unike janë pasuruar thellësisht nga artistë të tjerë, duke përfshirë ikona muzikore si Patti Smith dhe regjisorë si Jim Jarmusch.

Përveç kësaj, aktori zbuloi kryeveprat e tij të preferuara letrare në një intervistë.

Kur u pyet për artistët që e prekën më shumë, Johnny Depp nuk ngurroi të flakte emrat e titanëve si Bob Dylan dhe Tom Waits.

Edhe pse muzika është ndikimi i tij kryesor, aktori gjithashtu bazohet në një përzgjedhje eklektike të librave dhe poezive, duke filluar nga brezi i Beat-it deri tek letërsia ruse.

Ai theksoi gjithashtu ndikimin e shkrimit të Jack Kerouac në ndërgjegjen e tij: “Nuk ka asgjë që mund të them vërtet këtu që të mos jetë thënë më parë, madje as të mos jetë shtuar.

Sigurisht, këta libra janë po aq të rëndësishëm për mua sa ishin për shumë njerëz të tjerë të brezit tim. Këta janë librat që nuk do të pushojnë kurrë në shtëpi në një raft me pluhur.”