Kohët e fundit u njohëm me mbajtësin e rekordeve Matt Gone (SHBA) në Colmar të Francës, ku u mbajt një kongres tatuazhesh. Matt ka mbajtur rekordin e më shumë katrorëve të tatuazhuar në trup që nga viti 2014, me 848 të tillë gjithsej, siç u vërtetua në xhirimet e “Lo Show dei Record” në Milano, Itali.

Tatuazhet janë shtrirë mbi krejt trupin e Matt, me 201 katrorë të përjetësuar vetëm në kokën e tij. Kur mediat folëm me të kohët e fundit, e pyetën: pse katrorë? “E kuptova që në moshë të re se tatuazhet ishin kudo. Lodrat e fëmijëve, dyshemetë e banjës, arti, moda, madje edhe në pikturat e lashta të shpellave, – tha Matt. – “Ishte një ide origjinale dhe në tatuazh, kjo është gjëja më e vështirë për t’u bërë”.

Përveç tatuazheve të tij katrore, Matt ka një sërë tatuazhesh të tjera të cilat janë bërë nga 155 njerëz të ndryshëm. Këto përfshijnë një feniks (rreth qafës së tij), lule (në veshët e tij), një busull (në majë të kokës) dhe shumë më tepër. Në fakt, gjatë kongresit të tatuazheve në Francë, ai bëri një tjetër tatuazh në pjesën e pasme të viçit të djathtë, yllin dhe piedestalin ikonik nga logoja e GWR.

“Unë mezi e ndjej, – tha Matt ndërsa po pikturohej me bojë. – Unë nuk i ndjej vërtet tatuazhet, nuk ndjej më shumë dhimbje”. Por kjo nuk do të thotë se ai nuk mund të kujtojë një përvojë veçanërisht të dhimbshme tatuazhi.

Dashuria e tij për tatuazhet filloi në moshën 14-vjeçare: “Tatuazhin tim të parë ia bëra vetes në moshën 14-vjeçare, duke përdorur një gjilpërë dhe bojë India. Kur isha 15 vjeç, nëna ime nuk e duroi dot tatuazhin që bëra vetë dhe më lejoi të bëja një tatuazh profesional. Ishte viti 1985. Tatuazhet nuk ishin të njohura apo të lezetshme dhe nuk kishte internet kur u mora me to”.

Teksa u rrit, ai vendosi ta pikturojë krejt trupin, i cili është një rrjet tatuazhesh që shtrihen nga kocka e klavikulës deri te kyçet e dorës. Krejt kjo punë u ndërmor përsipër nga pesë artistë në sesione nëntë orëshe gjatë disa ditëve.

Matt, gjithashtu ka disa tatuazhe të rralla dhe ekstreme, duke përfshirë në gjuhën dhe fytin e tij: “Edhe në gjuhën time kam tatuazh, por është një injeksion hipodermik. Unë në fakt e kam modernizuar teknikën për tatuazhin e gjuhës në vitin 2010. Ju sugjeroj: MOS e bëni këtë në shtëpi”.

Tatuazhi për Matt është më shumë se thjesht një shprehje e stilit të tij. Kjo mani e ka ndihmuar të riformojë trupin e tij: “Unë kam gjithsej 14 defekte të ndryshme të rralla, që tatuazhet m’i kanë zbuluar. Ende po zbuloj më shumë. Kam diçka që quhet sindromi ‘Poloni’, sepse më mungon gjoksi i majtë, bicepi, veshka”.

Matt përdori artin e tatuazhit për të krijuar iluzionin e një gjoksi të barabartë me tjetrin, duke pasur formën e një gjoksi të tatuazhuar në anën e tij të majtë dhe duke maskuar zgjatjen e muskujve gjoksor në anën e djathtë me një tatuazh të madh që shtrihet nga lart deri poshtë, në qendër të gjoksit të tij: “Kafazi im i kraharorit është i deformuar, këto tatuazhe fshehin të gjitha deformimet e bustit”.

Përveç vlerësimit të trupit të tij dhe veprave artistike të shfaqura në të, Matt pëlqen gjithashtu të ndajë pamjen unike me të tjerët: “Para pandemisë udhëtoja në 10 deri në 12 konventa tatuazhesh në vit. Disa njerëz më kanë rezervuar çdo vit për pjesën tjetër të jetës sime”.

Njohja e rekordit të tij të tatuazheve në librin botërore “Guinness” është qershia mbi tortë për Matt, i cili fjalë për fjalë, me një medalion GWR, e tregon rekordin e tij me krenari: “Ky është kulmi i jetës sime. Unë do të vdes një njeri i lumtur. Ndjehem sikur kam pasur sukses në jetën time për shkak të kësaj”.