Google photo përdoren nga miliarda përdorues për ruajtjen në cloud. Megjithatë, mekanizmi sipas të cilit lëvizja ndodh automatikisht dhe pa asnjë menaxhim mund të përfaqësojë një rrezik për privatësinë dhe për mbledhjen e fotove të ardhshme.

Në fakt, shpesh ndodh që të arkivoni skedarë me informacione personale, të dhëna të ndjeshme duke përfshirë ato të palëve të treta, foto dhe video që nuk kanë rëndësi dhe që nuk do të vendosni t’i ruani me kontroll më të saktë.

Ekziston një çrregullim i përgjithësuar, i cili në fakt nuk e lejon njeriun të shijojë kujtimet e tij dhe mungesë vëmendjeje ndaj asaj që mbetet në ueb (në dispozicion të hakerëve).

Google photos kanë një problem

Fotot dhe videot e familjes, pushimet, selfiet me miqtë: gjithçka ruhet automatikisht (dhe pa kriter) në fotot e Google. Në vitin 2020, kompania tha se mbante 4 trilion skedarë (28 miliardë në vetëm një javë). Shumë prej tyre dolën gabim, ato janë dublikatë, pamje nga ekrani të bëra gabimisht, kopje të dokumenteve nga miqtë dhe të afërmit e dërguar për të rezervuar një fluturim ose një hotel. Me pak fjalë, kaosi mbretëron në shumicën dërrmuese të rasteve. Duke folur për këtë, ja çfarë ndodhi me informacionin e pasaktë të Google.

Çdo foto dhe video e këtij lloji përfaqëson një rrezik, Google ruan të dhëna sensitive të shumë njerëzve në mbarë botën. Edhe pse kompania ka një mekanizëm të fortë mbrojtës kundër sulmeve të hakerëve, të cilat deri më tani kanë qenë shumë të rralla, potencialisht çdo e dhënë e pranishme në mënyrë të panevojshme është një rrezik që mund të shmanget. Është një parim që përshtatet me çdo re që vendosni të përdorni.

Kujdes nga fotot e Google: këtu janë rreziqet

Në thelb, çdo informacion i tepërt në hapësirën tuaj të ruajtjes virtuale i lejon hakerët të marrin në dorë detajet e jetës private të përdoruesve. Edhe pse jemi mësuar me idenë se shumë prej nesh përfundojnë në internet, qoftë edhe vetëm përmes postimeve në rrjetet sociale, vëmendja më e madhe mund të zvogëlojë rreziqet që lidhen me fotot e Google dhe botën virtuale në tërësinë e saj.

Për më tepër, retë u ofrojnë përdoruesve mjete të dobishme për menaxhimin e skedarëve: ju mund t’i renditni ato në albume, të fshini automatikisht foto të paqarta, pamje të ekranit ose fotografi dhe video të mëdha. Përveç kësaj, kjo e fundit mund të reduktohet.

Me pak fjalë, ndoshta ia vlen të humbasësh pak më shumë kohë për të porositur dhe rregulluar kujtimet e një jete: është çështje sigurie, por edhe një mënyrë për të mos humbur momente të rëndësishme të jetuara.