Në Itali, pragu i 90,000 viktimave zyrtare për Covid-19 është tejkaluar. Me 421 vdekje në 24 orët e fundit, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë, duke arritur gjithsej në 90,241.

Në 24 orët e fundit, në Itali janë regjistruar 13.659 teste pozitive për koronavirus.

Kjo u njoftua nga Ministria e Shëndetësisë. Dje testet pozitive ishin 13,189. Viktimat janë 421 (dje ishin 476).

Risultato immagini per covid italia

270,142 teste (molekulare dhe antigjenike) të kryera në 24 orët e fundit në Itali (dje ishin 279,307, pra gati 9,000 më shumë), me një normë pozitive prej 5.05% (dje ishte 4.7%, me 0.3%).

Personat e pranuar në kujdesin intensiv në Itali janë 2.151, me 6 njësi krahasuar me dje, në ekuilibrin midis hyrjeve dhe daljeve; pranimet ditore janë 147.

Të shtruarit në spital me simptoma janë në vend të 19,743, pra 328 më pak se dje.