Së shpejti, edhe në klasën ekonomike në aeroplanë, pasagjerët do të mund të shtrihen dhe të flenë rehat gjatë udhëtimit.

Është e ardhmja në bordin e avionit të Air New Zealand që nga viti 2024 do të bëjë një sërë modifikimesh në avionët e tyre si Skynest i parë në botë, një sistem kapsulash gjumi të dizajnuara për klasin ekonomik dhe që ofrojnë zgjidhje për kërkesat e klientëve për më shumë rehati dhe hapësirë.

Avionët e rinj të Air New Zealand po mbërrijnë për vitin 2024 dhe do të kenë një dizajn krejtësisht të ri, zgjedhja më e gjerë e vendeve të ofruara ndonjëherë nga një linjë ajrore.

Qëllimi është të sigurojë përvojën më të mirë të gjumit në qiell, pavarësisht se në cilën kabinë zgjedhin klientët të fluturojnë.

Do të ketë ndenjëse të reja dhe më shumë hapësirë ​​në Business class, por revolucioni i vërtetë do të jetë për udhëtarët Economy të cilët do të mund të flenë në kapsula gjumi me të gjithë hapësirën dhe rehatinë për t’u shtrirë dhe për t’u çlodhur.

“Përvoja e re, – thotë linja ajrore e Zelandës së Re, – është projektuar rreth krijimit të një shtëpie larg shtëpisë që i lë klientët të freskët dhe të etur për të shkuar në destinacionin e tyre”.

Koncepti Skynest në bordin e avionit të Air New Zealand është rezultat i pesë viteve të kërkimit mbi nevojat e klientëve, që kanë vënë në dukje rëndësinë e gjumit të mirë gjatë natës dhe nevojën për më shumë hapësirë ​​dhe rehati. Air New Zealand ka ambicien për të krijuar përvojën më të mirë të fluturimit për udhëtime të gjata.

Dizajni i kabinave të reja në bord është gjithashtu i frymëzuar nga veçantia e Aotearoa (një fjalë që do të thotë Zelanda e Re në gjuhën maiori) me qilima që të kujtojnë pyjet dhe ndenjëset e frymëzuara nga Tui, zogu vendas i Zelandës së Re.

Vëmendje e madhe iu kushtua edhe qëndrueshmërisë së projektit duke favorizuar pëlhurat moderne, në vend të lëkurës, të cilat kursejnë rreth një kilogram peshë për ndenjëse, duke reduktuar kështu emetimet e përgjithshme të karbonit.