Kate Middleton nuk mund të hajë patate: ja një nga rregullat që duhet të respektojë Dukesha e Kembrixhit

Rregullat e oborrit ndonjëherë janë vërtet absurde. Kate Middleton e njeh mirë këtë, idhull i padiskutueshëm i fansave të familjes mbretërore britanike, e lavdëruar shumë herë për sjelljen e saj gjithmonë në përputhje me dekorin dhe sjelljen që imagjinon dikush nga mbretëria.

Një ditë do ta shohim të ngjitet në fronin e Anglisë së bashku me William-in e saj si bashkëshorte mbretëreshë. Por ka diçka që edhe atëherë nuk do ta bëjë dot. Nëse jeta e gruas së trashëgimtarit të fronit është padyshim plot lehtësi dhe avantazhe, Dukesha e Kembrixhit është e kufizuar nga një listë e gjatë rregullash që duhet të ndjekë.

Protokolli mbretëror është veçanërisht i rreptë dhe Kate me siguri nuk mund të bëjë gjithçka që i shkon në mendje… as në tavolinë! Nga sa ka zbuluar ish-kuzhinieri i familjes mbretërore për The Daily Telegraph, Kate Middleton e ka të ndaluar të konsumojë patate.

Një urdhër që në pamje të parë mund të duket krejtësisht absurd por, me sa duket, është një rregull i vendosur nga vetë Madhëria e Saj Mbretëresha Elizabeta II.

Burri ka punuar në Buckingham Palace nga viti 1982 deri në 1993 dhe, të paktën për darkë, mbretëresha do të kishte imponuar mungesën absolute të karbohidrateve: pa patate, pa oriz, pa makarona. Një ndalim që vlen vetëm për darkën dhe i shtrirë për të gjithë anëtarët e familjes mbretërore.

Gjithashtu, sipas protokollit, anëtarët e familjes mbretërore duhet të shmangin ngrënien e ushqimeve potencialisht të rrezikshme në publik. Jo vetëm patatet, makaronat dhe orizin, atëherë. Por edhe midhjet dhe krustace: ato mund të çojnë në helmim nga ushqimi dhe për këtë arsye duket se vetë janë krejtësisht off limits.

Një ushqim i fundit që nuk shfaqet kurrë në tavolinat e mbretërve të Anglisë është foie gras (mëlçi pate). Nuk ishte mbretëresha që e ndaloi, por Princi Charles, i cili ka qenë gjithmonë i vëmendshëm për shëndetin e kafshëve.

Me pak fjalë, rregullat e oborrit duken mjaft të rrepta … Dhe për ata që nuk janë rritur në pallat, si Kate Middleton, mund të jetë mjaft e vështirë të durohen…