Njerëzit më të zgjuar në botë kanë shumë tipare të përbashkëta: ata janë të natyrshëm të zgjuar, mund të krijojnë lehtësisht ide dhe shpesh kanë një etikë të fortë pune që i çon ata drejt suksesit.

Këto cilësi mund t’i ndihmojnë ata të krijojnë shpikje të reja, të shkruajnë kryevepra audio ose vizuale ose të krijojnë kompani që ndryshojnë botën.

Por a keni menduar ndonjëherë pse disa njerëz janë më të shkëlqyer se të tjerët? Astrologjia thjesht mund të ketë diçka të bëjë me të. Lexoni më tej për të zbuluar katër shenjat më të zgjuara, nga astrologet.

4 – Shigjetari

Shigjetari preferon të fitojë njohuri përmes përvojave zhytëse. “Kjo shenjë priret të jetë mendimtare e pavarur, e lirë – por ata nuk e refuzojnë kërkimin dhe racionalitetin,” thotë Kovach. “Në fakt, dëshira e tyre për të kërkuar të vërtetën shpesh i shtyn ata të bëjnë shumë për t’u informuar.” Për shembull, një Shigjetar që dëshiron të studiojë një gjuhë ose kuzhinë të re mund të udhëtojë në një vend tjetër për të mësuar nga vendasit. Për shkak të kësaj, njerëzit me këtë shenjë ylli nuk janë thjesht të zgjuar – megjithëse u pëlqen të lexojnë – ata i marrin mësimet e tyre dhe i zbatojnë në jetën e tyre në një mënyrë që shkon përtej akademikut.

3 – Binjakët

Kjo shenjë e zodiakut po thith gjithmonë informacione të reja—qoftë kjo do të thotë të zbresësh një vrimë lepuri në internet për një temë që u përmend shkurtimisht në zyrë ose të mësosh gjithçka që duhet të dihet rreth një kompanie ku planifikojnë të paraqesin një aplikim për punë. “Ata kanë një sens të fortë ndërgjegjësimi dhe një aftësi të mprehtë për të komunikuar, gjë që i bën ata shumë të zgjuar”, thotë trajnerja dhe astrologja Linda Berry. “Një Binjak ka një personalitet bazë që është i adaptueshëm dhe vigjilent, i cili kontribuon në aftësinë e tyre eksperimentale dhe kërkuese për të arsyetuar dhe mësuar.”

2 – Virgjëresha

Kjo shenjë punëtore, e besueshme dhe e prirur ndaj perfeksionizmit drejtohet nga Mërkuri, planeti i komunikimit dhe i të menduarit. Virgjëreshat priren t’i marrin me lehtësi akademikët dhe kanë një nivel praktik inteligjence që i bën ata të shkëlqyeshëm në dhënien e këshillave. Nuk mbaron me kaq. “Unë gjithmonë u them klientëve të mi se energjia e Virgjëreshës është shumë e ngjashme me marrjen e një burimi parësor,” thotë Crescent, lexues profesionist i tarotit dhe astrolog në Crescent Divination. “Gjithçka që ata mësojnë, ata duhet ta kuptojnë vetë ose duhet të dinë pse qëndron prapa saj.” Prisni që një Virgjëreshë të njohë çdo Rrezik! përgjigjuni ose bëhuni drejtuesi i natës së tyre të parëndësishme lokale.

1 – Ujori

Shenja numër një më e zgjuar e zodiakut është Ujori. Ata qeverisen nga Urani – planeti i inovacionit, krijimtarisë dhe vetëdijes së zgjeruar. Për shkak të kësaj, kjo shenjë e ajrit bën më shumë sesa thjesht përpunimin e fakteve dhe nxjerrjen e tyre prapa: Ata analizojnë, kuptojnë dhe ndërtojnë mbi atë informacion. “Ata janë novatorë, ekscentrikë dhe shpesh përpara kohës së tyre”, thotë Kovach. “Ata e kuptojnë sesi funksionojnë tendencat në horizont dhe mund të shohin një vizion të së ardhmes që të tjerët nuk mund ta vlerësojnë menjëherë.”