Janë të shumtë njerezit që kanë dhimbje koke apo migrenë çdo ditë. Mënyra më e mirë për ta përballuar dhimbjen e kokës, është duke marrë vazhdimisht ilaçe. Por nëse nuk është shumë e fortë, por e lehtë, atëherë ka mënyra për të reduktuar dhimbjen dhe për ta bërë atë të largohet më shpejt.

UjiNjë dehidrim shumë i lehtë mund të shkaktojë dhimbje koke. Pini një gotë të plotë me ujë dhe simptomat e lehta mund të zhduken menjëherë.

Koha jashtëNëse keni një shtrëngim në të dy tempujt, atëherë kjo mund të tregojë se jeni të stresuar. Bëni një pushim, merrni 5 frymë thellë, merrni frymë përmes hundës dhe nxirrni përmes gojës.

Asnjë celular – Nëse kur lundroni në internet ose dërgoni mesazhe me celularin tuaj, e shikoni ekranin shumë afër, atëherë kjo shkakton shumë lodhje të syve dhe mund t’ju shkaktojë dhimbje koke.