Tërshëra është e pasur me lëndë ushqyese të ndryshme, të jep një sasi të madhe energjie dhe prandaj rekomandohet që ta përfshini në mëngjes. Gjithashtu, tërshëra është e pasur me karbohidrate që absorbohen ngadalë dhe si pasojë, jep një ndjenjë më të madhe ngopjeje, që ju lejon të qëndroni më gjatë pa u ndjerë të uritur.

Ndër karakteristikat më të rëndësishme të tërshërës, veçohet se është e pasur me fibra dhe proteina, yndyrna të pangopura, vitamina të grupit B (B1, B2, B3 dhe B6) dhe vitaminë E. Gjithashtu, ka një sasi të madhe të mineraleve të tilla si hekuri, fosfori, kalciumi, magnezi, natriumi, bakri ose zinku. Në këtë mënyrë, është një alternativë e shkëlqyer për ata që ndjekin një dietë vegjetariane ose vegane.

Po kështu, tërshëra ka përdorime dhe efekte të tjera që i detajojmë më poshtë: Kujdeset për trurin dhe zemrën: kjo është për shkak të sasisë së madhe të acidit linoleik, omega 3 dhe yndyrave të pangopura që përmban. Një nga përdorimet më efektive të tërshërës është në lëkurë. Rekomandohet për të gjitha llojet e lëkurës.

Ka veti anti-inflamatore: me tërshërë dhe përbërës të lehtë për t’u gjetur si mjalti, është e mundur të bëhen maska shtëpiake shumë efektive. Balancon funksionimin e sistemit nervor: është e pasur me vitamina dhe minerale, prandaj ndihmon në zhvillimin, ruajtjen dhe balancimin e funksionimit të sistemit nervor. Përmban avenin, që është perfekt kundër pagjumësisë ose stresit, për shkak të vetive qetësuese.

Një studim i publikuar në “Nutrition Journal” tregon se konsumimi i rregullt i tërshërës mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare, si dhe studiuesit nga Kanadaja konfirmojnë se konsumimi i saj favorizon kontrollin e diabetit dhe mund të ndihmojë në parandalimin e tij dhe sëmundjeve të tjera metabolike.