Nuk ka gjë më të mirë të shkoni në plazh për pushimet verore, duke harruar të gjitha problemet dhe thjesht duke shijuar detin dhe diellin. Por mos harroni: Edhe plazhi ka disa rregulla që duhen zbatuar. Më poshtë, janë 4 gjërat që nuk duhet të bëni kurrë kur jeni në plazh publik.

1. Mos u ulni shumë afër!

Kufijtë e shëndetshëm janë gjithmonë një gjë e mirë, kështu që zbatojeni atë vërtetësi në vendosjen e peshqirëve të plazhit dhe jepini vetes dhe fqinjëve tuaj sa më shumë hapësirë ​​personale që të jetë e mundur. Nëse plazhi nuk është i mbushur me njerëz, provoni për 7 deri në 20 këmbë midis organizimit tuaj dhe të kujtdo tjetër.

Nëse është një ditë e mbushur me njerëz, padyshim që do të kërkojë një shtrëngim pak më të zhytur në mendime: Gjuani për një kufi prej 3-4 këmbësh. Dhe gjithmonë, pavarësisht nga dendësia, bëni çmos që të MOS uleni drejtpërdrejt përballë askujt tjetër. Thjesht nuk është e lezetshme.

2. Mos hidhni plehra!

Le të emërojmë një rregull të ri të artë për të shkuar në plazh (dhe jetën në përgjithësi): Mos blini gjëra që bëjnë plehra. Sillni ushqimet dhe pijet tuaja në kontejnerë të ripërdorshëm, përdorni praktika të thjeshta pa mbetje, si p.sh. sillni peceta pëlhure në vend të letrës dhe përpiquni të shmangni gjithmonë plastika dhe stiroporin njëpërdorimësh nëse mundeni. Nëse krijoni plehra, nxirreni me vete dhe klasifikoni dhe hidhni siç duhet në shtëpi.

3. Mos e shkundni peshqirin pranë të tjerëve!

Kur është koha për t’u nisur në shtëpi, ngrini me kujdes njërën skaj të peshqirit tuaj dhe lëreni pjesën më të madhe të rërës të rrëshqasë qetësisht nga ajo. Më pas largohuni nga të gjithë dhe jepini një goditje të mirë për ta pastruar.

Dhe ndërsa në temën e mirësjelljes së rërës: Mos vraponi mes plazhistëve – ju jeni të garantuar që të ngrini rërën dhe të bëni armiq (dhe meriton). Së fundi, hiqni rrogozat tuaja – ato nxjerrin një sasi të mahnitshme rëre, edhe nëse jeni duke u përpjekur të ecni me kujdes.

4. Mos i lini kafshët shtëpiake pa mbikëqyrje!

Nëse keni gjetur një plazh miqësor për qentë që lejon kafshën tuaj të heqë zinxhirin, mbani në mend se oqeani mund të jetë një vend i rrezikshëm për shokun tuaj të dashur. Për një, uji i detit mund të veprojë si një irritues gastrointestinal, sipas Animal Planet, dhe mund të veprojë si laksativ ose të nxisë të vjellat, dhe shumë qen thjesht do të kapin çdo gjë që rrotullohet rreth tyre.

Së dyti, grisja e baticave, peshkaqenët dhe uji i thellë i papritur mund të vënë në rrezik një qese, prandaj shikoni me kujdes. Së fundi, uji i kripur mund të irritojë lëkurën dhe putrat e një qeni, prandaj sigurohuni që të ketë një shpëlarje të mirë me ujë të ëmbël për të në fund të ditës së plazhit.