Mjafton pak parfum për t’ju bërë të ndiheni të sigurt në takimin e parë ose gjatë një interviste pune. Megjithatë, përdorimi i parfumit çdo ditë mund të mos jetë gjithmonë një zgjedhje e mirë për shëndetin. Sipas Healthline, kimikatet në parfum mund të shkaktojnë dermatit kontakti, reaksione alergjike dhe acarime të tjera trupore. Në fakt, një studim i vitit 2009 i botuar në Journal of Environmental Health zbuloi se pothuajse një në tre amerikanë përjetojnë acarim nga produktet aromatike.

“Edhe nëse nuk përjetoni një reagim negativ kur mbani parfum, mënyra e aplikimit të tij mund të shkaktojë dëm. Për shembull, disa mund të rekomandojnë të spërkatni parfumin tuaj në flokë për ta bërë atë të zgjasë më gjatë. shpjego. Megjithatë, ndjekja e këtij truku bukurie mund të dëmtojë flokët tuaj me kalimin e kohës”, sipas The Parfume Society.

Aroma mund të shkaktojë flokë të thatë dhe të dëmtuar – Ndërsa parfumi në flokët tuaj mund të ketë erë të këndshme, mund të mos jetë zona më e mirë për ta aplikuar atë për një kohë të gjatë. Spërkatja me parfum mund të rrezikojë shëndetin e flokëve , pasi parfumi thahet në flokë dhe në skalpin e kokës , shpjegon Healthline .

Sipas rezultateve alkooli etilik i gjetur në një shumëllojshmëri kozmetike, i cili zakonisht renditet si alkool në listën e përbërësve, është shpesh përgjegjës për këtë efekt tharjeje, sipas Administratës së Ushqimit dhe Barnave të SHBA-së. Lëkura e kokës dhe flokët e thatë mund ti heqin flokëve vajrat mbrojtës, duke shkaktuar këputje , dëmtim, dhe ashpërsi të flokëve, vëren ËebMD.

Si të shtoni aromë në flokët tuaj pa shkaktuar asnjë dëm – Për t’i shtuar aromë flokëve tuaj me më pak dëmtime, Cosmopolitan sugjeron ta spërkatni aromën në një furçë dhe më pas ta kaloni nëpër flokët tuaj . Një opsion edhe më i sigurt është të zgjidhni produkte pa alkool të dizajnuara për përdorim në flokë.