Studimet mbi të ushqyerit janë në vazhdim dhe kërkimi synon të thellojë njohuritë e tij për të ofruar informacion gjithnjë e më efektiv që mund të sigurojë një jetë të gjatë dhe të shëndetshme.

Ushqimi i mirë, në fakt, është sekreti i parë për të ndihmuar trupin tonë të mbrohet nga agresionet e jashtme, duke ruajtur kështu shëndetin e plotë.

Prandaj ajo që sjellim në tryezë është më se e çmuar për mirëqenien tonë të përgjithshme dhe konkretisht frutat dhe perimet nuk mund të mungojnë në dietën e përditshme.

Dhe duke folur për perimet, ekspertët nxjerrin në pah efektet e dobishme të disa perimeve të kuqe, aleate për të na mbrojtur nga sëmundjet. Këto janë panxharët, të aftë për të mbështetur sistemin imunitar duke ndihmuar në shkatërrimin e mikroorganizmave që e sulmojnë atë.

Siç shpjegoi dietologia Jenna Hope, në fakt, panxhari është një rezervë e lëndëve ushqyese që stimulojnë imunitetin dhe rrisin aftësinë e trupit për të luftuar viruset nga të cilët sulmohet.

I pasur me folate – 100 gram përmbajnë midis 90 dhe 150 mg – ky zhardhok siguron ushqim të dobishëm për qelizat T imune në mënyrë që ato të kryejnë funksionet e tyre në mënyrë optimale.

Për më tepër, është një burim i vitaminës C e cila kontribuon në prodhimin e të njëjtave qeliza T dhe B. Për më tepër, panxhari është një perime shumë e gjithanshme, kështu që i përshtatet përgatitjeve të ndryshme dhe të shijshme të kuzhinës.

Mund të skuqet, për shembull, dhe të shtohet në një sallatë të përzier ose mund të përdoret për supa dhe lëngje. Një gotë me lëng panxhari në ditë, mundësisht të pihet në mëngjes, ka treguar disa përfitime.

Duke filluar me rritjen e hemoglobinës në gjak e cila shmang rrezikun e zhvillimit të anemisë. Në fakt, i dobishëm që në adoleshencë, një studim konfirmon efektet e tij pozitive gjatë rritjes në vlerat e hekurit.

Si rezultat, panxhari ndihmon në luftimin e mangësive që mund të komprometojnë sistemin imunitar edhe tek më të rinjtë. Dhe parandalimi, siç e dimë, është gjithmonë më i mirë se kurimi.