Për Donald Trump, nuk ka asnjë emergjencë klimatike në botë. Ish-presidenti amerikan e komentoi këtë me ironi gjatë një mitingu në Anchorage, Alaska, ku tha për rritjen e oqeaneve:

“Do të kemi edhe disa shtëpi me pamje nga deti, që nuk është gjëja më e keqe në botë”. Dhe përsëri: “Kam dëgjuar se oqeanet do të ngrihen në 300 vitet e ardhshme. Ne kemi probleme më të mëdha se kaq”.

Në Shtetet e Bashkuara, zgjedhjet e Kongresit do të mbahen në nëntor dhe duket se miliarderi dëshiron të riaplikojë për presidencën e 2024-ës: “Ne do të rimarrim Shtëpinë e Bardhë.”

Dhe përsëri: “Ne do të ndalojmë krimin që komandon në qytetet e qeverisura nga demokratët. Ne do të rivendosim ligjin dhe rendin dhe do ta bëjmë Kinën të paguajë përgjegjësinë për përhapjen e virusit”.

Ish-banori i Shtëpisë së Bardhë më vonë raportoi se nëse zgjedhjet do të kishin një rezultat tjetër, nuk do të kishte pasur pushtim rus të Ukrainës.