“Virgin Galactic” po zgjeron perandorinë e saj të hapësirës ajrore. Këtë javë, kompania e turizmit hapësinor të Richard Branson njoftoi se kishte siguruar tokë për një kampus të ri astronautësh dhe një strukturë trajnimi në New Mexico.

E vendosur pranë Spaceport America në Sierra County, vendi i ri i mrekullueshëm do të jetë i pari i këtij lloji i përdorur ekskluzivisht nga astronautët e ardhshëm dhe anëtarët e publikut përpara fluturimit të tyre në hapësirë.

Pas përfundimit, kampusi do të përfshijë objekte trajnimi të teknologjisë së lartë, një qendër Wellness, një dhomë rekreacioni dhe një observator që do të ofrojë përvoja të përshtatura. Do të ketë gjithashtu akomodim gjatë natës dhe opsione të ndryshme ngrënieje për eksploruesit e guximshëm.

Kompania tha se ndërtesat e reja do të kenë ndikim minimal në mjedisin përreth falë përdorimit të materialeve miqësore me mjedisin dhe mjeteve të ruajtjes së ujit. Për më tepër, kampusi thuhet se do të nxisë aktivitet të mëtejshëm ekonomik për qarkun duke krijuar vende të reja pune dhe duke sjellë vizitorë.

Për momentin, “Virgin Galactic” punëson më shumë se 200 punonjës me bazë në New Mexico dhe ky numër do të rritet me kampusin e ri. “Klientët që blejnë një biletë sot do të qëndrojnë dhe do të stërviten këtu, së bashku me mysafirët e tyre, për pesë netë,” tha në një deklaratë Blair Rich, president dhe shef i biznesit të Virgin Galactic, operacionet tregtare dhe konsumatore.

“Pra, ndërsa astronautët tanë të ardhshëm po përfundojnë trajnimin e fluturimeve në hapësirë, të ftuarit e tyre do të jetojnë një itinerar të përshtatur të zbulimeve dhe përvojave arsimore në kampus dhe në të gjithë New Mexico-n jugor.”

Për të përmbledhur, Virgin Galactic hapi shitjet e biletave për publikun në fillim të këtij viti. Një vend në një nga aeroplanët hapësinorë suborbital të kompanisë kushton 450,000 dollarë dhe ju kërkohet të vendosni një depozitë prej 150,000 dollarë, nga të cilat 25,000 dollarë janë të pakthyeshme.

Kompania parashikon që anija kozmike e klasit Delta të prodhimit të parë do të përfundojë fluturimet testuese në 2025 dhe do të hyjë në shërbim komercial në 2026. Kompania shpreson të kryejë përfundimisht 400 fluturime komerciale në vit nga Spaceport America.