Alnwick Garden është një kompleks kopshtesh ngjitur me Kështjellën Alnwick, në qytetin me të njëjtin emër, në Angli. Kopshtet kanë një histori të gjatë nën Dukat e Northumberland, por ato ranë në shkatërrim deri në shekullin e 21-të kur panë një jetë të re.

Aktualisht kopshti i përket një trusti bamirësie dhe është mbiquajtur Kopshti i Helmeve, pikërisht për shkak të “vde*kshmërisë”. Brenda, në fakt, përmban rreth 100 bimë toksike, dehëse ose narkotike dhe hyrja e saj pengohet nga një portë e hapur vetëm për xhiro me guidë.

Vizitorëve u ndalohet rreptësisht të nuhasin, të prekin ose të “provojnë” ndonjë bimë dhe çuditërisht, disa njerëzve u ka rënë të fikët gjatë vizitave, ndoshta nga thithja aksidentale e tymrave toksike gjatë vizitës.

Brenda, bimët më të rrezikshme mbahen gjithashtu në kafaze gjigante. Kopshti i parë u krijua në 1750 nga Duka i Parë i Northumberland, i cili punësoi Capability Brown, kopshtarin e famshëm të Northumberland, për të peizazhuar parkun ngjitur me Muzeun Alnwick.

Duka i 3-të ishte një koleksionist bimësh dhe udhëhoqi një shekull zhvillimi në Alnwick – ai solli fara nga e gjithë bota dhe ananasit u rritën në serra. Në mesin e shekullit të 19-të, Duka i 4-të krijoi një kopsht italiane me një konservator të madh, dhe në fund të shekullit, kopshtet ishin në gjendjen e tyre më madhështore, me topiarin e detit, rrugë me gëlqere dhe hektarë lule.