“Revolucion në La Liga, modifikim i protokollit anti-Covid, çka do të zyrtarizohet së shpejti”. Kjo është ajo që thotë “Cope”, transmetuesi radio-iberik, sipas të cilit, në elitën e futbollit spanjoll do t’iu thuhet lamtumirë tamponëve (PCR) të kryer 48 orë para ndeshjeve. Për shkak të kostove të larta, të vlerësuara në rreth 16 milionë euro, ato do të zëvendësohen me katër teste të shpejta antigjenike çdo javë, në mënyrë që të kontrollohet çdo infeksion i Covid-19 dhe të izolohen pozitivët sa më shpejt të jetë e mundur.