Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar, ka publikuar përditësimet më të fundit për situatën ushtarake në shtetin e Ukrainës.

Inteligjenca ruse, që njihet me emrin “Grupi Wagner”, mund të ketë sukses në përparime taktike në disa zona të Donbasit, sipas Ministrisë së Mbrojtjes britanike.

“Kompania ushtarake private ruse Wagner ka të ngjarë të ketë sukses të bëjë përparime taktike në Donbas rreth termocentralit Vuhlehirska dhe fshatit aty pranë të Novoluhanske.

Disa forca ukrainase me gjasë janë tërhequr nga zona”, thotë ministria. Informacioni i publikuar ka të bëjë me vizitën e ministrit të Jashtëm rus, Sergei Lavrov në vendet afrikane:

“Rusia ka shumë të ngjarë të kërkojë të shfrytëzojë vizitat për të fajësuar Perëndimin për krizën ndërkombëtare të ushqimit dhe për të fituar mbështetjen e shteteve Afrikës që kanë mbetur neutrale në lidhje me pushtimin e Ukrainës nga Rusia”, shkruhej në deklaratën e Ministrisë së Mbrojtes së Anglisë.