Thirrje nga Boris Johnson për të “avancuar së bashku në interesin e të gjithëve” në rrugën e bashkëpunimit për vaksinat Covid dhe në promovimin e një plani të ri për shpërndarjen e tyre më të shpejtë dhe mbështetje më të madhe financiare edhe për vendet më të varfra.

Samiti i G7 i mbledhur për vaksinat dhe pandeminë nga Kryeministri Britanik Tory si presidenti aktual.

Samiti që e sheh Mario Draghi në debutimin e tij ndërkombëtar si shef i qeverisë italiane dhe Joe Biden në një nga emërimet e tij të para të politikës së jashtme pas zgjedhjes së tij si president i SHBA.