Mund të quhet lehtësisht kryqëzimi më kaotik në botë. Dhe duke parë fotot, nuk është çudi që ditët e fundit janë shfaqur dhjetëra shkrime kundër kryebashkiakut që nuk ndërhyn për të korrigjuar tabelat në rrugët në qendër të qytetit.

Ku është kryqëzimi më kaotik në botë

Kryqëzimi ndodhet në Londër, midis Urës së Londrës dhe rrugës Tooley, dhe është kthyer në një atraksion për turistët, si dhe një arrë e fortë për shoferët anglezë.

Edhe navigatorët satelitorë do të hutoheshin nga kjo rrugë e ndërlikuar dhe do t’i jepnin udhëzime të gabuara kujtdo që përpiqej ta kalonte atë.

Sepse kalimi në Londër është më kaotik

Gjashtë shigjeta të veçanta, tre shenja të ndryshme për korsinë e autobusit, një për shtegun e ciklit dhe një grup linjash të mbivendosura e bëjnë praktikisht të pamundur kalimin e kryqëzimit. Edhe taksiistët londinez çorientohen kur detyrohen të kalojnë.

Askush nuk e ka idenë më të zbehtë se cila është korsia e duhur për të hyrë dhe për këtë arsye komitetet e qytetarëve kanë raportuar në shtyp për ekzistencën e këtij kryqëzimi të veçantë.

Udhëzime konfuze edhe për londinezët

Konfuzioni rrjedh nga tabelat e vjetra horizontale, të pa hequra, për të cilat erdhën indikacionet me realizimin e projektit Streetspace, i dëshiruar fort nga kryebashkiaku Sadiq Khan në vitin 2020.

Në letër, duhet të ketë akses të kufizuar në makina, për të inkurajuar qarkullimin e këmbësorëve, autobusëve, biçikletave dhe taksive.

Me Streetspace në Londër janë krijuar pothuajse 100 kilometra shtigje biçikletash dhe janë krijuar 89 zona të kufizuara trafiku në po aq rrethe të Londrës.

Projekti ishte menduar ta bënte më të lehtë dhe më të sigurt përdorimin e transportit publik dhe lëvizjen në këmbë dhe me biçikletë, duke reduktuar trafikun dhe ndotjen e ajrit. Por në praktikë ka kontribuar vetëm në bërjen e trafikut në qytet më kaotik.

Kalimi i urës së Londrës u bë kështu kalimi më i rrezikshëm në botë për shtypin britanik. Dhe tani pritet një ndërhyrje e kryetarit të bashkisë, me shpresën se nuk do ta komplikojë më tej situatën me indikacione të reja.

Duke folur për drejtimin me kujdes, a e dini pse e ulim volumin e radios kur parkojmë?