Mëngjes apo mbrëmje: Cila është koha e duhur për të ushtruar për të humbur peshë? Secili prej nesh mund të ketë një kohë të caktuar të preferuar të ditës për të ushtruar. Për disa, zgjimi në mëngjes është një detyrë e vështirë. Të tjerët gjithashtu nuk ndiejnë energji të mjaftueshme për të bërë një stërvitje efektive në mëngjes.

Nga ana tjetër ka nga ata që ushtrimet e mëngjesit i shohin qetësues dhe një mënyrë efikase dhe të shëndetshme për të nisur ditën e tyre. Në këtë artikull, ne do të flasim se kur është koha e duhur për të ushtruar dhe nëse ka një kohë kur stërvitja është më efektive nëse doni të humbni peshë.

Ushtrohuni në mëngjes – E vërteta është se ka shumë përparësi të stërvitesh në mëngjes. Së pari, fillimi herët shton orë shtesë në ditën tuaj. Gjithashtu, ju ngatërroni me stërvitjen tuaj përpara se të fillojë dita juaj e ngarkuar. Ushtrimi në mëngjes ju jep gjithashtu një dozë të fortë endorfine, më pak stres dhe një mendje të qetë.

Një studim i publikuar në “Medicine and Science in Sports and Exercise”, zbuloi se gratë që ecnin për 45 minuta në mëngjes tundeshin më pak nga fotot e ushqimeve të shijshme, krahasuar me ato kur nuk ushtroheshin fare. Gjithashtu i ndihmoi ata të ishin më aktiv fizikisht gjatë ditës.

Ushtrimi në mëngjes gjithashtu mund të rrisë metabolizmin tuaj , që do të thotë se do të vazhdoni të digjni kalori gjatë gjithë ditës. Gjithashtu, është zbuluar se stërvitja në mëngjes mund t’ju ndihmojë të flini më mirë, krahasuar me ushtrimet në mbrëmje ose në çdo kohë afër gjumit.

Ushtrohuni në mbrëmje – Aftësia e trupit për të performuar në mënyrën më të mirë është pasdite. Nga ora 14:00 deri në 18:00, temperatura e trupit është në nivelin më të lartë. Ndërsa temperatura e trupit rritet, ajo optimizon funksionin dhe forcën e muskujve . Kjo do të thotë se trupi juaj është më i gatshëm për të ushtruar në këtë kohë, duke e bërë atë një kohë efikase të ditës për t’u stërvitur.

Ritmi i zemrës dhe presioni i gjakut janë gjithashtu në nivelin më të ulët në orët e vona të pasdites dhe në mbrëmje, gjë që zvogëlon mundësinë e lëndimit dhe gjithashtu mund të përmirësojë performancën e ushtrimeve. Megjithatë, nuk rekomandohet të stërviteni shumë afër kohës së gjumit, pasi mund të ndikojë në cilësinë e tij.

Në përgjithësi, pavarësisht nga koha kur ushtroheni, fakti që ushtroheni rregullisht është ajo që ka rëndësi më të madhe. Përfitimet e ushtrimeve të rregullta janë të mëdha për shëndetin tuaj të përgjithshëm. Nga më pak stres tek lëvizshmëria më e mirë e trupit, fitnesi dhe fleksibiliteti, stërvitja ndihmon në shumë mënyra. Ushtrimi i rregullt i kombinuar me një dietë të ekuilibruar është çelësi për të humbur peshë dhe për të qëndruar të shëndetshëm.