Mungesa e fuqisë punëtore në Ibiza inkurajon krijimtarine. Kështu hoteli Hard Rock, i cili është pjesë e Grupit Palladium, u premton punonjësve të tij 200 euro si bonus për çdo punonjës të ri të rekrutuar, ndoshta mes miqve dhe familjes.

Lajmi është bërë i ditur nga gazeta spanjolle El País, e cila i referohet një reklame të postuar në tabelën e njoftimeve të hotelit, e cila i fton ata të rekrutojnë “një mik për grupin”.

Në fakt, hoteli është me tematik rock dhe “band” është një mënyrë bisedore në të cilën menaxhimi i hotelit i referohet stafit të tij. Sektori i turizmit të Balearikëve këtë sezon është në një krizë të fortë personeli dhe ky njoftim është një dëshmi e mëtejshme për këtë.

El País kujton se në Ibiza problemi i mungesës së fuqisë punëtore është i tillë që Konfederata Spanjolle e hoteleve dhe akomodimit turistik ka hapur kthimin në ditën e gjashtë të punës, një masë që aktualisht nuk parashikohet nga kontrata kolektive e punonjësve të hoteleve Balearic, i përbërë nga 40 orë punë për pesë ditë punë dhe dy ditë pushim.