Një video që tregon makinat e mbuluara me larva është bërë virale, me shumë njerëz që besojnë se krijesat ranë nga qielli. Pamjet, të xhiruara në Pekin, Kinë, fokusohen në një seri makinash të parkuara të mbuluara me objekte të ngjashme me krimbat. Klipi u shpërnda në rrjetet sociale me mbishkrimin ‘breshëri i krimbave’ dhe tmerroi shumë përdorues.

Banorët e Pekinit u këshilluan gjithashtu të merrnin cadra me vete nëse dilnin atë ditë, gjë që nxiti më tej spekulimet e “shiut të krimbave”. Megjithatë, në realitet kjo u bë vetëm sepse priteshin reshje normale (dhe jo krimba).

Disa madje kanë sugjeruar se ishte një shenjë e fundit të botës. Mes komenteve, për shembull, një person shkroi: “Unë nuk jam një person fetar, por kjo është një lloj testamenti i parë i asaj që po ndodh në Kinë tani”.

Fatmirësisht ka edhe nga ata që kanë propozuar shpjegime alternative. Një teori është se ata janë me të vërtetë krimba, por se ata u përfshinë në një tornado të vogël dhe më pas u depozituan. Krimbat mund të kenë rënë pasi u shpërndanë nga një erë e fortë, një aksident i shpeshtë që ndodh pas një stuhie kur insektet fryhen për milje.

Një mundësi tjetër është që janë krimbat që kanë dalë në sipërfaqe sepse ka ardhur pranvera dhe toka po shkrihet. Hëna e parë e plotë që shfaqet në mars në fakt nganjëherë quhet “hëna e krimbit” për shkak të këtij fenomeni. Megjithatë, sipas të gjitha gjasave, asnjë nga këto supozime nuk duket të jetë i saktë.

Çfarë ishte atëherë? Shumë përdorues pohuan se makinat nuk ishin fare të mbuluara me krimba: objektet me tela ishin thjesht lule plepi. Është një pemë shumë e zakonshme në zonë dhe, kur bien, shpesh ngatërrohen me vemjet.