Në Karen’s Diner ka pesë rregulla strikte që mund t’ju habisin, pasi ka 100% mundësi që stafi të jetë “i vrazhdë” dhe që përvoja e ngrënies të jetë shumë e pakëndshme.

Nuk mund të pritet që një vend si Karen’s Diner të ketë rregulla, duke pasur parasysh shërbimin e dobët dhe përvojën jashtëzakonisht fyese që garantohet – siç e dinë mirë darkuesit – sapo hyhet brenda restorantit.

Megjithatë, “për të mbajtur sadopak rregull”, restoranti ka vendosur disa rregulla bazë të cilat, nëse shkelen, kërkojnë që klientët të paguajnë dhe të largohen menjëherë nga vendi. Kjo në mënyrë që “si stafi ashtu edhe klientët të ndihen sa më të sigurt”.

Rregullat thonë se: “Komentet apo fyerjet raciste, seksiste, homofobike nuk do të tolerohen. Asnjë fyerje për paraqitjen e jashtme. Asnjë ngacmim.

“Çdo dëmtim ose vandalizëm në restorant do të rezultojë në largimin e menjëhershëm nga vetë restoranti. (Mund të aplikohen tarifa). Ushqimet dhe pijet duhen mbajtur në tavolinë, nuk duhen hedhur sepse nuk është një gjë e bukur”.

Më pas vazhdohet me: “Mos ndërhy në proceset e mikpritjes”. Dhe së fundi, në stilin tipik Karen Diner, rregullat përfundojnë me një urdhër: “Ulu, hesht, ha ushqimin tënd dhe fillo batutat”.

Megjithatë, këto rregulla kanë krijuar debate. Restoranti ka sqaruar se edhe nëse bëhet fjalë për “Karen’s Diner”, “rregullat e shëndetit në punë janë ende të vlefshme sepse është një restorant funksional”.

Por së fundmi restoranti ka marrë reagime në kundërshtim me “rregullat e shtëpisë”, me një person që e ka kritikuar atë për rregullin e tij anti-seksizëm.

Ai shkroi: “Rregulli ‘jo seksizëm’ ​​hidhet poshtë nga fakti se i gjithë koncepti bazohet në një stereotip të një gruaje në moshë të mesme”.

Një tjetër akuzoi restorantin për shkelje të rregullave të tij: “Fakti që restoranti i Karen-it ka rregulla që ndalojnë ofendimin e trupit të një personi dhe që stafi i thyen ato në mënyrë të përsëritur është i neveritshëm.

“Kam parë njerëz që thonë se kanë bërë komente për peshën dhe kjo është thjesht e tmerrshme. Jo vetëm që ky bullizëm është i pastër dhe i thjeshtë, por është edhe një shkas për njerëzit që kanë probleme me peshën. Më duket ky vend absolutisht i neveritshëm. Nuk do ta vizitoj kurrë”.