R. Kelly sapo është dënuar me 30 vjet burg federal pas dënimit të tij për 9 akuza federale, duke përfshirë krimet seksuale dhe trafikimin e qenieve njerëzore. Këngëtari i turpëruar ishte në gjykatën federale të mërkurën në Bruklin, kur gjyqtarja Ann M. Donnelly njoftoi dënimin e tij … duke sjellë një nga ndjekjet penale të profilit më të lartë të Prokurorisë së SHBA në vite.

Kelly e dinte se mund të dënohej me 10 vjet që kur u dënua shtatorin e kaluar për të 9 akuzat. Ai nuk pranoi të jepte një deklaratë gjatë dënimit. Siç raportuam, prokurorët federalë kishin rekomanduar jo më pak se 25 vjet burg, për shkak të ashpërsisë së krimeve të Kelly-t.

Gjyqi i Kelly-t kishte zgjatur pak më shumë se një muaj dhe avokatët e tij dukeshin të tejkaluar në gjykatë – prokurorët federalë kërkuan më shumë dëshmitarë sesa mbrojtjen.

Ekipi ligjor i Kelly-t thirri një pjesë të vogël të ish-punonjësve dhe bashkëpunëtorëve të Kelly-t – të gjithë duke thënë, nën betim, ata kurrë nuk e panë Kelly të abuzonte me askënd.

Prokurorët, megjithatë, sollën dhjetëra dëshmitarë në tribunë, duke hapur vrima në atë pretendim … disa thanë se Kelly kishte menaxherë, truproja dhe asistentë që mblodhën viktimat e tij të mundshme përpara se këngëtari t’i rregullonte për seks të padëshiruar, ndër të tjera. Vetë Kelly nuk mori kurrë qëndrim.

“TMZ” foli me një nga viktimat e Kelly-t, Lizzette Martinez, e cila na tha se ai ka fituar më shumë se një dënim të përjetshëm … ajo thotë se djali është provuar shumë herë se ai po përdor fuqinë e tij për të marrë atë që dëshiron dhe nuk duhet t’i jepet mundësia të prenë sërish femrat. Mbani në mend, Kelly është ende duke u përballur me një rast tjetër federal nga Illinois, plus një gjyq shtetëror në Minesota.