Nëse duhet të besohet motoja e “Lamborghini”, ne mund të arrijmë kulmin e supermakinës. Marka Sant’Agata Bolognese kohët e fundit postoi shitjet e saj më të mira të pjesës së parë ndonjëherë, me dërgesat që u ngjitën në një rekord prej 5,090 automjetesh dhe fitimi u rrit me gati 70 përqind në afërsisht 433 milion dollarë (425 milion €).

Këta shifra nuk janë befasi duke pasur parasysh oreksin e pashuar të blerësve pandemik për luks të kombinuar me një zinxhir furnizimi lehtësues. Për më tepër, Raging Bull pati vrullin e një rekord 2021.

Shitjet në rritje po shijohen gjithashtu nga Ferrari, konkurrentët miqësorë në të gjithë Motor Valley, i cili sapo pretendoi një tremujor të dytë rekord me 3,455 makina mbresëlënëse të dorëzuara, për një 29 për qind fitim në krahasim me vitin e kaluar.

Por supermakinat me shitje të nxehta shtrojnë një pyetje të pashmangshme: A është e gjitha në zbritje nga këtu? Sipas një raporti të fundit të Reuters, ka arsye për të besuar se festa mund të përfundojë së shpejti – por jo për mungesë blerësish të mirë.

Stuhia e përsosur a-brewin’ ka të bëjë më shumë me politikën e çrregullt globale sesa dëshirën e konsumatorit, veçanërisht një krizë të afërt energjetike që parashikon kohë më të vështira përpara. Kërcënimet e Rusisë për të ndërprerë furnizimin me gaz natyror në Evropën Perëndimore e kanë frymëzuar Lambo-n të bankojë burimin e energjisë në një përpjekje për të parashikuar mungesën e mundshme.

Duke i shtuar benzinë ​​zjarrit të ardhshëm është fakti që formacioni i Lamborghini është në një udhëkryq të elektrifikimit, me V-10 dhe V-12 me djegie të brendshme të pastër që përballen me shkatërrimin e tyre këtë vit.

Prodhuesi i automjeteve ka premtuar sisteme lëvizëse hibride të shoqëruara me motorë me aspirim natyral në vijim, dhe një model tërësisht elektrik me katër vende deri në vitin 2028. Kjo mund të hedhë një pikëllim të mundshëm në trajektoren e Lambo-s. Le të mos harrojmë gjithashtu ndryshimin tjetër të paradigmës që ka ndikuar në tregun ultra-luksoz: SUV-të.

Zhanri dikur jo i modës tani përbën 61 për qind të shitjeve të Lamborghini. Përveç kësaj, crossover-i i parë i Ferrarit pritet të zbulohet këtë shtator dhe mund të ndryshojë më tej shijet dhe tendencat e këtij konsumatori shumë specifik luksoz…