Një datë historike për botën e informatikës: 15 qershor 2022, mbyllet Internet Explorer. Pas 25 vjetësh, Microsoft po mbyll mbështetjen për softuerin e tij historik të shfletimit të uebit dhe çfarë do të ndodhë tani e tutje me shumë kompjuterë që e kanë ende atë në bord?

Një vit më parë, kompania amerikane njoftoi ndalimin e mbështetjes për Internet Explorer me heqjen e shumicës së versioneve të Windows 10 që ende e përfshinin atë.

Sipas asaj që ishte parashikuar nga kompania mëmë, nga sot 15 qershor dhe për disa muaj do të ridrejtoheni në shfletuesin zyrtar të Microsoft Edge në rast se do të provoni të hapni Internet Explorer.

Më pas, programi do të çaktivizohet përgjithmonë përmes përditësimeve të ndryshme të rregullta të Windows. Deri në vitin 2029 duhet të përfundojë dhe kjo do të jetë fjala e fundit pa asnjë apel për Internet Explorer.

Fakti mbetet se shfletuesi mund të mbijetojë ende në formën e një meme, siç ka ndodhur deri më tani, për të simbolizuar diçka ose dikë vazhdimisht të vonuar dhe të pakthyeshëm.