Julia Roberts dhe Martin Luther King kishin një lidhje të ngushtë familjare. Aktorja e “Pretty Woman” dhe aktivistja afrikano-amerikane për të drejtat civile i përkisnin dy familjeve që u takuan dhe mbështetën njëra-tjetrën në vitet 1960, aq sa King pagoi faturat e spitalit të Roberts kur lindi Julia.

Historinë pak të njohur për publikun e gjerë, aktorja e ka treguar gjatë një interviste të regjistruar për programin “History Talks” në History Channel.

Në vitet 1960, çifti i martuar Betty dhe Walter Grady Roberts, të cilët jetonin në Atlanta, Georgia, kishin një shkollë aktrimi. “Një ditë Coretta, gruaja e Martin Luther King-ut, thirri mamanë time për të pyetur nëse fëmijët e saj mund të hynin në shkollën e dramës, pasi ajo kishte vështirësi të gjente një që do t’i pranonte ata”, tha Julia Roberts. “Mamaja ime i pranoi pa probleme dhe familjet tona filluan të takoheshin”.

Kur Julia lindi më 28 tetor 1967, bashkëshortët Roberts po kalonin një periudhë vështirësie ekonomike dhe nuk kishin para për të paguar shpenzimet e spitalit: Martin Luther King më pas i ndihmoi ata duke shlyer faturën.

Yolanda, e bija e King, i filloi hapat e saj të parë në botën e teatrit me shkollën e aktrimit të Roberts, nga e cila më pas filloi një karrierë si aktore. Në një intervistë ai kujtoi figurën e babait të Julias dhe shkollën e tij të aktrimit.

“Unë e doja atë, por figura e tij imponuese më frikësoi pak. Të ishe në shkollën e saj të dramës ishte si të ishe pjesë e një familjeje të madhe. Fëmijët bardh e zi shkonin mirë dhe nuk kishte asnjë problem, aq më pak çështje racore”. Martin Luther King u vra gjashtë muaj pas lindjes së Julia Roberts.